Ingrediente: 1 mănunchi de sparanghel tânăr, 1 lingură ulei, 1 lingură sos de soia, ¼ linguriță ulei de susan, 1 cățel de usturoi, 1 lingură rasă semințe de susan, piper negru, sare de mare.
Mod de preparare: Se taie partea de jos lemnoasă a sparanghelului. Dacă e tânăr, nu va avea. Pe un platou larg se amestecă sosul de soia cu uleiul, uleiul de susan și usturoiul strivit și se adaugă piperul negru. Se amestecă sparanghelul cu sosul obținut și se lasă la marinat până faceți și restul pașilor.
Într-o tigaie mică, se prăjește susanul până prinde un pic de culoare. Se încinge tigaia grill timp de cinci minute, la foc mare. Se așează sparanghelul pe tigaie și se coace timp de 8-10 minute, întorcându-l, pentru a se face de jur împrejur.
Se scoate sparanghelul pe farfurie și se presară cu susan și sare de mare. ( e-retete.ro)