Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI:  Supă cremă de morcovi

REŢETA ZILEI:  Supă cremă de morcovi

Ingrediente: 500 gr morcovi, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 2.5 căni supă de pui (vită sau legume), 1 cm ghimbir, ½ lămâie, 2 linguri ulei, sare şi piper.

Mod de preparare: Se curăţă morcovii şi se taie felii. Se presară cu sare şi se stropesc cu o lingură de ulei. Se amestecă să fie bine acoperiţi. Se pun morcovii într-o tavă cu hârtie de copt şi se coc la 240 grade Celsius pentru 15 minute. Se amestecă şi se mai lasă la copt pentru încă 10 minute.

Între timp, se pune supa la fiert cu ghimbirul tăiat felii şi coaja de lămâie. Se fierbe cinci minute, apoi se stinge focul şi se lasă aşa până e nevoie de ea. În restul de ulei se căleşte ceapa tocată mărunt până se înmoaie. Se adaugă usturoiul strivit şi se mai căleşte un minut.

Se adaugă morcovii copţi şi supa strecurată. Se condimentează cu sare şi piper şi se fierbe cu capac pentru cinci minute. Se mixează totul cu blenderul şi se adaugă una sau două linguri de lămâie. (e-retete.ro)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri