Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei: Zacuscă de pește

Rețeta zilei: Zacuscă de pește

Ingrediente

  • 2 kg de pește
  • 1 kg ceapă
  • 2 kg  ardei roșii
  • 1/2 kg morcovi
  • 2 kg roșii
  • 1/2 L ulei
  • 1/4 lingură sare
  • 100 ml oțet
  • 1-3 căței de usturoi 
  • boabe de piper și foi de dafin

 Preparare

Se pune la fiert peștele, în apă cu sare și oțet până când carnea se desprinde de pe os. Peștele se mărunțește fie cu ajutorul unei mașini de tocat fie, se face  fâșii cu mâinile. Varianta a doua e indicată dacă vreți să rămână bucățile de pește mai mari în zacuscă. Între timp, se coc și se curăță ardeii și toacă roșiile și ceapa. Morcovul se dă pe răzătoarea mare apoi se pune cu ceapa la călit în ulei încins. Când s-au înmuiat, se adaugă ardeii copți tăiați fâșii. Spre final, se pun și  roșiile tocate și se condimentează. Se lasă legumele la înăbușit la foc mediu spre mic, până se leagă sosul. În final se adaugă peștele, foile de dafin și usturoiul. Se scoat foile de dafin  și lasă la răcit. Borcanele șe sterilizează  la bain-marie timp de o oră.Poftă bună!

 

Subiecte în articol: reteta zilei Zacuscă de pește
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri