Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete de Paști. Friptură de miel cu aromă de cimbru

Rețete de Paști. Friptură de miel cu aromă de cimbru

Așa cum martie nu lipsește din post, nici friptura de miel nu tebuie să lipsească de pe masa de Paște. E-o vorbă veche a creștinilor de pretutindeni și zău că nu trebuie să o lăsăm neîmplinită! Mai ales acum, cât e timpul... copt pentru o astfel de mâncare.

În dorința de a diversifica meniul acestor zile, am pornit să căutăm sugestii noi. Și iată ce am găsit: o reteta de miel, aflata de la o gospodina din Iclod, judetul Cluj:

Friptură de miel cu aromă de cimbru

Un kg carne de miel (pulpă, cotlet), 100 g untură (sau unt), o ceapă, un morcov, 150-200 g șunculiță afumată (ceafă afumată sau altă afumătură de porc), 200 ml vin alb, 200 ml supă de oase (sau de carne), condimente pulbere – piper, cimbru, boia dulce (o lingură în total), o crenguță de cimbru proaspăt, sare.

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri