Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete pentru Paști. Spată de miel umplută

Rețete pentru Paști. Spată de miel umplută

Reteta asta e numai buna de notat și de ținut minte pentru zilele sfinte de Pasti ce or să vină...

Nu degeaba îi va fi zicând cărţii aceleia de acum un veac şi-o clipă aşa: Regina bucătăriei. Că şi reţetele din ea, chit că-s neaoşe, româneşti - ţărăneşti sau de la mahala - te fac să te simţi ca un rege, la masă. Iată bunăoară, mâncarea asta care, la anul 1888, tare se mai gătea. Şi se mai mânca. Şi era cerută, să fie podoabă şi fală prânzurilor dichisite de târgoveţi (încă-şi aduceau aminte că în zorii aceluiaşi secol numele lor încă mai mirosea a... oaie)! Spată de miel umplută (reteta)!

Ca să o pregăteşti - zice autorul (anonim, pe copertă, dar pe care istoricul gastronom din mine l-a dibuit a fi nimeni altul decât Constantin Bacalbaşa - "Ia o spată, scoate-i binişor osul, ia niţel din carne fără ca să strici pielea;...............

Citește mai departe toate detaliile acestei RETETE ROMANESTI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri