Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețete regale. Înăbușita Coasta de Argint

Rețete regale. Înăbușita Coasta de Argint

Iata o pregatire culinara, in adevar delicioasa. O recomandam cu tot dinadinsul pentru gustul ei fin, desi pregatirea costa cam scump. Aflata de mine in volumul Dictatura gastronomica, a lui Constantin Bacalbasa, se zice ca ar fi fost creata de bucatarul Casei Regale a Romaniei special pentru mesele de la Balcic ale Reginei Maria. Mai ales ca, se stie, in acea parte, tarmul Marii Negre este cunoscut si sub numele de... Coasta de Argint.

Proportiile sunt pentru un kilogram de carne. Iei o carne buna de vaca, costita frageda sau o spata buna. O tai in bucatele. Iei 250 g de costita afumata, o tai bucatele si le rumenesti in cateva linguri de untdelemn bun de salata. Scoti costita si o tii la cald pentru mai tarziu. in locul costitei pune in cratita bucatele de carne, pe care le rumenesti dupa ce le-ai sarat si le-ai piperat. Adaugi si doua cepe taiate felii.

Presari si ................

Citește continuarea si afla toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri