Jurnalul.ro Ştiri Educatie Rezultate finale admitere UMF Carol Davila

Rezultate finale admitere UMF Carol Davila

Rezultate finale admitere UMF Carol Davila

În urma concursului de admitere în Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti desfăşurat luni, 25 iulie 2016, în domeniile medicină generală, medicină dentară și farmacie, precum şi la facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală(FMAM) au fost declaraţi admişi 947 de candidaţi, în contextul în care au fost scoase la concurs 953 de locuri subvenţionate de la bugetul statului. Dintre acestea, 3 locuri au fost repartizate pentru candidaţii din Republica Moldova, absolvenţi ai liceelor din România (locuri care nu au fost ocupate) şi 10 locuri pentru candidaţii rromi(au fost ocupate numai 7 locuri).

Amintim faptul ca anul acesta, competiţia a adus la start un număr de 3.168 de candidaţi, 1.942 concurând pentru cele 510 locuri alocate Facultăţii de Medicină, pentru Facultatea de Medicină Dentară, 583 de candidaţi/130 de locuri, pentru Facultatea de Farmacie, 259 de candidaţi/140 de locuri, iar pentru FMAM, 384 de candidaţi/170 de locuri. Potrivit rezultatelor finale, punctajele obţinute de către candidaţii admişi în anul universitar 2016-2017 pentru UMF“Carol Davila” sunt următoarele:

Facultatea de Medicină: 510 candidaţi admişi, din care 19 sunt olimpici, şi 487 de candidaţi, cu punctaje între 98 şi 83, din care 4 candidaţi rromi, cu punctaj între 84 şi 55.

Facultatea de Medicină Dentară: 129 candidaţi admişi cu punctaje între 100 şi 82, din care un rrom cu 78 de puncte obţinute(au fost repartizate două locuri pentru rromi)

Facultatea de Farmacie: 139 de candidaţi,cu punctaj între 100 şi 81, din care un rrom cu 53 de puncte(au fost repartizate două locuri pentru rromi)

Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală: 169 de candidaţi, din care 1 rrom, repartizaţi astfel:

-la specializarea Asistenţă Medicală Generală: 90 de candidaţi au fost admişi după ce au obţinut punctaje între 80 şi 61, dintre aceştia un candidat rrom a obţinut 53 de puncte.

-la specializarea Moaşe: 10 candidaţi au fost admişi după ce au obţinut punctaje între 75 şi 54.

-la specializarea Tehnică dentară: 40 de candidaţi au fost admişi după obţinerea unor punctaje între 60 şi 49.

-la specializarea Balneofizikinetoterapie: 29 de candidaţi au fost admişi cu punctaje obţinute între 59 şi 40.

De menţionat este faptul că primele 19 poziţii din lista celor 510 candidaţi admişi la Facultatea de Medicină, au fost ocupate de către olimpici internaţionali la disciplinele biologie, fizică sau chimie. Doi dintre aceştia au fost medaliaţi cu argint şi bronz la cea de-a 50-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie „D.Mendeleev” ce s-a desfăşurat anul acesta la Moscova, în perioada 1-8 mai. Este vorba despre Mihnea Daniel Zoican (absolvent al Colegiului Naţional “Sfântu Sava”), respectiv Raluca Dărăuţă (absolventă a Colegiului Naţional „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău).

„Prin numărul mare de candidaţi, dar şi prin punctajele mari obţinute de către aceştia la examenul de admitere din această vară, un examen de forţă şi valoare, prin complexitatea subiectelor, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti  se poate mândri că va pregăti o nouă generaţie de elită atât pentru medicina românească, cât şi pentru mediul academic românesc. Mai mult, prin înscrierea în noul an universitar a celor 19 olimpici internaţionali, Universitatea noastră arată, încă o dată, un interes crescut din partea valorilor autentice care aleg să-şi continue traseul de excelenţă sub îndrumarea unor cadre universitare a căror valoare este una incontestabilă” a declarat Acad. I.Sinescu, Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti.

Pentru ocuparea celor 470 de locuri  suplimentare din cadrul UMF“Carol Davila” din Bucureşti pentru care se va plăti o taxă anuală, cererile se vor depune la secretariatele facultăţilor până vineri, 29 iulie, ora 13, urmând ca admiterea acestor candidaţi să se facă în ordinea punctajelor obţinute la examenul de admitere.

În ceea ce priveşte repartizarea cifrei de şcolarizare pe facultăţi pentru admiterea în anul universitar 2016-2017 aceasta creionează pentru specializarea „medicină generală” un număr de 360 de credite, pentru o durată de 6 ani de studiu (510 locuri finanţate de la buget şi 200 locuri cu taxă). În acelaşi registru, pentru specializarea “medicină dentară” regăsim un număr similar de credite, pentru aceeaşi perioadă de studiu  (130 locuri finanţate de la buget şi 125 locuri cu taxă), la facultatea de farmacie , 300 de credite pentru 5 ani de studiu (140 locuri finanţate de la buget şi 100 locuri cu taxă), în timp ce la FMAM , pe segmentul Moaşe şi Asistenţă medicală generală pentru 4 ani de studiu, 240 de credite (100 locuri finanţate de la buget şi 15 locuri cu taxă), iar pentru alte specializări FMAM care însumează 3 ani de studiu şi 180 de credite, au fost repartizate 70 de locuri finanţate de la buget şi 30 de locuri cu taxă.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri