Jurnalul.ro Ştiri Vremea România, sub alerte cod galben și cod portocaliu de caniculă

România, sub alerte cod galben și cod portocaliu de caniculă

de Redacția Jurnalul    |   

Sunt în vigoare mai multe alerte de caniculă, cod galben și cod portoaliu, sâmbătă, în jumătatea sudică a țării, informează Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Valul de căldură va persista și se va extinde sâmbătă. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, ANM emițând cod galben. Disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

Pentru a douăsprezecea zi consecutiv, în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură- umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade.

Valul de căldură va persista și va continua să se extindă duminică. În nordul și centrul Crișanei, vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei, cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea continentală va fi caniculă, ANM emițând cod galben. Disconfortul termic va fi ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 35...36 de grade.

În zilele următoare valul de căldură va persista.

Valul de căldură va persista pentru a treisprezecea zi consecutiv în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Ilfov și municipiul București, unde este emis pentru duminică un cod portocaliu.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 19 și 23 de grade și local vor caracteriza o noapte tropicală.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: cod galben cod portocaliu canicula romania anm
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri