Jurnalul.ro Cultură Arte Vizuale România văzută din tren, un album foto de Sorin Albuțiu

România văzută din tren, un album foto de Sorin Albuțiu

de Adi Munteanu    |   

Mircea Sorin Albuțiu, fotograf și realizator de film independent a făcut un experiment unic: România văzută prin fereastra trenului. Imaginați-vă un tren transformat într-o cameră foto, fereastra lui o încadrare a obiectivului unic, mereu în viteza trenului, într-un flux continuu de viață. Aceasta este esența albumului foto „Încadrarea unui peisaj românesc”, realizat de fotograful Mircea Sorin Albuțiu.

În 2021, Albuțiu s-a îmbarcat într-o călătorie de 8 luni, parcurgând 11.000 de kilometri în România cu 62 de trenuri. Înarmat cu doar o cameră, un obiectiv și o preferință pentru fotografiile realizate pe film, el a căutat să surprindă jocul de lumină, oameni, comunități, arhitectură, peisaj, teritorii și medii în peisajul în continuă schimbare încadrat doar de fereastra trenului. Acest punct de vedere unic a format o nouă imagine a României. Sutele de fotografii selectate pentru acest album, nu toate prin cele mai curate ferestre ale vagoanelor, se simt ca o trecere de o clipă prin visele și aspirațiile unui popor. Albumul „Încadrarea unui peisaj românesc” nu este doar o colecție de fotografii, ci și o explorare a unei țări revăzute altfel.

Albumul foto „Încadrarea unui peisaj românesc” va fi lansat vineri, 19 iulie, la Londohome, Strada David Praporgescu 29 din București. Acesta este al treilea album foto realizat de Sorin Albuțiu, după „Rasto” și „Chocolat après ballet”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: Sorin Albuțiu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri