Jurnalul.ro Ştiri Observator Românii ar putea fi testați cu termoscanere la muncă și la școală

Românii ar putea fi testați cu termoscanere la muncă și la școală

Premierul Ludovic Orban a declarat, la finalul întâlnirii pe care a avut-o vineri dimineața, la sediul Ministerului de Interne cu specialiști în epidemiologie, că s-a discutat despre posibilitatea efectuării unui triaj la locurile de muncă și în școli prin luarea temperaturii.

Premierul Ludovic Orba a declarant, vineri, la finalul şedinţei Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României, că s-a discutat metodologia care va fi aplicată odată cu relaxarea restricțiilor.

„Pe fiecare măsură de relaxare va exista o analiză. S-au discutat foarte multe idei bune, de exemplu posibilitatea realizării unui triaj la locul de muncă sau școală prin luarea temperaturii. Aplicarea acestei măsuri presupune o pregătire, generalizarea unor astfel de aparate de măsurare a temperaturii. La aeroporturi, termoscanerele ar putea să fie folosite și la sosire și la plecare”, a declarant Orban.

Acesta a precizat că și elevii vor fi obligați să poarte măști la școală.

„Președintele a anunțat că obligativitatea de purtare a măștii este pentru spații inchise. Dacp se vor deschide școlile, copiii vor fi obligați să poarte și ei”, a mai spus șeful Guvernului.

Mediafax

Subiecte în articol: ludovic orban
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri