Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ron Yeats, legendarul căpitan al lui Liverpool, s-a stins din viață

Ron Yeats, legendarul căpitan al lui Liverpool, s-a stins din viață

de Redacția Jurnalul    |   

Fotbalul englez este în doliu. Ron Yeats, una dintre cele mai importante figuri din istoria clubului Liverpool, a încetat din viață la vârsta de 86 de ani. Poreclit „Colosul" de către legendarul manager Bill Shankly, Yeats a fost un pilon al echipei care a pus bazele dinastiei Liverpool în anii '60.

Yeats și-a început cariera la Dundee United în Scoția, dar adevărata sa glorie a venit odată cu transferul la Liverpool în 1961. Sub conducerea lui Shankly, el a jucat un rol crucial în promovarea echipei în prima ligă în 1962. Succesul a continuat rapid, Yeats conducând echipa ca și căpitan la câștigarea a două titluri de campioană, o Cupă FA și trei Charity Shield, conform BBC.

Impresionanta sa carieră la Liverpool s-a întins pe parcursul a 454 de meciuri, dintre care peste 400 ca și căpitan - o performanță depășită doar de Steven Gerrard în istoria clubului.

După plecarea de pe Anfield în 1971, Yeats a avut o scurtă perioadă ca jucător-manager la Tranmere Rovers.

Deși a jucat doar de două ori pentru naționala Scoției, Yeats a rămas o figură iubită în fotbalul britanic. După ce și-a încheiat cariera de jucător, în 1977, el s-a întors la Liverpool în 1986 ca scouter șef, poziție pe care a ocupat-o timp de 20 de ani.

În ianuarie 2024, Yeats a fost diagnosticat cu boala Alzheimer, o veste care a întristat comunitatea fotbalistică.

Liverpool FC a anunțat decesul său printr-un comunicat emoționant, descriindu-l pe Yeats ca pe un „colos în istoria clubului".

În semn de respect, steagurile de pe stadionul Anfield și de la centrele de antrenament ale clubului vor fi coborâte în bernă.

Fanii din întreaga lume își amintesc de Yeats nu doar ca de un jucător excepțional, ci și ca de un adevărat ambasador al valorilor lui Liverpool FC.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Ron Yeats legendar capitan liverpool deces
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri