Jurnalul.ro Timp liber Culinar Roșii umplute cu cremă de brânză

Roșii umplute cu cremă de brânză

de Andreea Tiron    |   

Se regăsesc de multe ori pe mesele de sărbători, dar sunt grozave și când temperaturile ridicate te gonesc din bucătărie.

Potrivit cumvaplace.ro, rețeta de roșii umplute cu cremă de brânză este una dintre cele mai simple pe care le-am făcut vreodată. Sunt mai multe variante – unele includ ceapă sau unt, dar noi o preferăm exact așa cum v-am scris mai jos. Și e minunată!

INGREDIENTE

  • 4 roșii potrivite ca mărime

  • 150 -200 g brânză telemea (am preferat-o pe cea de oaie)

  • 1 lingură de iaurt cremos (sau smântână)

  • 1 cațel de usturoi (opțional)

  • Mărar/pătrunjel

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Într-un castronel, amestecați telemeaua sfărâmată cu iaurtul, usturoiul ras, sare și piper proaspăt râșnit, verdeața preferată tocată mărunt. Dacă vreți o cremă de brânză mai fină, amestecați toate ingredientele într-un blender până ajunge la consistența dorită.
  • Tăiați un căpăcel roșiilor, le scobiți miezul și îl păstrați pentru o mâncare de vară sau pentru un sos de roșii. Așezați roșiile pe un grătar, cu partea tăiată în jos și le lăsați să se scurgă măcar 5 minute.
  • Umpleți roșiile cu crema de brânză, așezați deasupra căpăcelul și le puteți mânca imediat. Din experiență, pentru că le facem des, vă spunem că sunt mai bune/gustoase după ce au stat la rece măcar o oră.
Subiecte în articol: roșii umplute Cremă de brânză
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri