Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia face exerciţii militare în Crimeea, în timpul Reuniunii NATO

Rusia face exerciţii militare în Crimeea, în timpul Reuniunii NATO

de Dan Constantin    |   
În 8 februarie, Rusia a început un amplu exercitiu militar în regiunea de sud, care cuprinde teritorii de la CAUCAZ LA MAREA NEAGRA. 

În 11 februarie, intervine cu un moment difuzat în cursul serii in-extenso de site+ul oficial al Kremlinului si presedintele Putin, care primeste raportul  prin teleconferinta, asupra execitiilor de la comandantii militari, în  prezenta Ministrului rus al Apararii.
 
Efectul este evident si propagandistic PENTRU A CONTRABALANSA REUNIUNEA MINISTRILOR APARARII AI NATO CARE SE DESFASURA LA BRUXELLES.
 
EXERCITIILE DIN REGIUNEA CAUCAZ SI CRIMEEA au implicat participarea a 8,5 mii militari, 900 vehicule militare, 50 de nave, 200 de avioane si elicoptere.
 
CENTRUL DE GREUTATE AL EXERCITIILOR a fost plasat in regiunile ROSTOV, SEVASTOPOL SI SIMFEROPOL. În CRIMEEA a fost un exercitiu pentru respingerea unui inamic imaginar care a lansat un atac aerian masiv.
 
Amiralul Alexandr Vitko, comandantul Flotei militare a Mării Negre a raportat ca din 8 februarie toate unitatile flotei au fost puse in stare de pregatire comleta de luptă. Exercitiul a inclus debarcari de trupe de pe doua nave mari, participarea aviației cu atacuri aeriene si la sol, trageri cu rachete.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri