Jurnalul.ro Ştiri Locale S-a aprins iluminatul festiv din Capitală și a fost deschis Târgul de Crăciun din Piața Constituției

S-a aprins iluminatul festiv din Capitală și a fost deschis Târgul de Crăciun din Piața Constituției

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat startul, joi seară, sărbătorilor de iarnă, în prezenţa a mii de bucureşteni, adulţi, dar şi mulţi copii, prin aprinderea iluminatului festiv şi a fost deschis Târgul de Crăciun.

"Bună seara, Bucureşti! Bună seara, România! La mulţi ani tuturor românilor din ţară şi de peste hotare! Primăria Generală a Capitalei organizează, în premieră, Târgul de Crăciun în Piaţa Constituţiei, un eveniment extraordinar, deosebit, pe care dorim să-l dedicăm tuturor bucureştenilor şi tuturor românilor care trec să ne viziteze. Sunt aici, alături de mine, primarii celorlalte sectoare. Suntem o echipă care dorim să transformăm Bucureştiul. Să fim mândri că suntem bucureşteni, să fim mândri că suntem români", a spus Firea cu acest prilej.

Anul acesta, peste 3 milioane de beculeţe de tip LED împodobesc Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 29 kilometri, în 52 locaţii. Acestea s-au aprins odată cu iluminatul public.

Evenimentul a fost deschis cu imnul naţional, interpretat de Corul de Copii Radio, sub bagheta dirijorului Voicu Popescu, care a susţinut apoi şi un concert.

Festivitatea a continuat cu un spectacol artistic.

În premieră pentru Bucureşti, şi Centrul Istoric este iluminat festiv anul acesta.

CLICK PE POZĂ, PENTRU GALERIE FOTO

FOTO: Anca Arambașa

Astfel, sunt decorate bulevardele Magheru, Bălcescu, I.C. Brătianu, Unirii, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Bd. Lascăr Catargiu, Regina Elisabeta, Piaţa Victoriei, Bd. Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piaţa Arc Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Bucureşti Ploieşti (Intrare Bucureşti DN1), Fântâna Mioriţa, Piaţa George Enescu, Centrul Istoric, Piaţa Romană - Monument Lupoaica, Piaţa Constituţiei, Bulevardul Carol (Piaţa Universităţii - Piaţa Rosetti), Zona Ateneu - Nicolae Golescu, mai multe intersecţii - şoselele Colentina cu Ştefan Cel Mare, Colentina cu Doamna Ghica, Calea Moşilor cu Bulevardul Dacia, Mihai Bravu cu Str. Baba Novac, Bulevardul Unirii cu Strada Traian, Bulevardele Cantemir cu Mărăşeşti etc.

Târgul de Crăciun Bucureşti are loc în perioada 1 - 30 decembrie 2016 şi poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10,00 - 22,00, precizează PMB într-un comunicat remis AGERPRES.

Manifestările organizate de Municipalitate cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor avea loc în Piaţa Constituţiei, Centrul Istoric, Piaţa Universităţii, Piaţa George Enescu, Parcul Kiseleff şi Parcul Tineretului.

Organizat în acest an în Piaţa Constituţiei, Târgul de Crăciun îi întâmpină pe vizitatori cu o serie de atracţii: spectacole artistice, casa lui Moş Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de sărbători. Cele peste 100 de căsuţe ale Târgului de Crăciun aduc în stradă bucătăria autohtonă, obiecte artizanale şi decoraţiuni de Crăciun.

FOTO: Anca Arambașa

Casa lui Moş Crăciun va fi deschisă în perioada 1 - 24 decembrie, în intervalul orar 11,00 - 13,00 şi 17,00 - 22,00. Tot în acest spaţiu se află şi cutia poştală, unde copiii îşi pot lăsa scrisorile cu dorinţele lor. Moş Crăciun 'poposeşte' în târg în perioada 10 - 24 decembrie şi îi aşteaptă cu nerăbdare pe copii, care îi pot spune o poezie şi îl pot cunoaşte mai bine.

Între 1 şi 30 decembrie, între orele 10,00 şi 22,00, părinţii sunt aşteptaţi cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar în aer liber şi trenuleţ, toate cu intrare liberă.

Campania "Dăruieşte, fii mai bun! şi tu poţi fi Moş Crăciun!" continuă şi în acest an. Vizitatorii pot dona jucării şi cărţi, care vor ajunge la copiii nevoiaşi.

FOTO: Anca Arambașa

Pe parcursul evenimentului, vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri de datini şi obiceiuri din diferite zone ale ţării, grupuri de copii, grupuri de colindători, cântăreţi de muzică populară, artişti consacraţi, trupe cunoscute şi coruri celebre.

Târgul oficial de Crăciun al Capitalei este organizat anual de Primăria Municipiului Bucureşti şi se înscrie, încă de la prima ediţie, în reţeaua internaţională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa - "Christmas Markets". Acesta este locul de unde se aprind, în fiecare an, luminile de sărbătoare ale oraşului. Decorul este completat în fiecare an de prezenţa unui brad deosebit, care măsoară anul acesta 25 de metri şi este decorat cu mii de luminiţe.

FOTO: Anca Arambașa

Pentru prima dată, Centrul Istoric se alătură zonelor incluse pe harta cu evenimente dedicate sărbătorilor de iarnă şi găzduieşte în luna decembrie evenimentele: ALT.CRĂCIUN, Târgul de Design la Hanul cu Tei, Târgul Rembrandt Christmas Festival sau Ateliere Şelari 13.

Totodată, începând cu 1 decembrie, esplanada cu statui din Piaţa Universităţii va fi animată de momente specifice sărbătorilor de iarnă şi de multe surprize. Aici, bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi să se bucure de sărbători alături de cei dragi într-un cadru de poveste, în jurul unui brad înalt de 14 metri, şi să savureze un pahar cu vin fiert şi preparate delicioase.

În data de 17 decembrie, bucureştenii sunt aşteptaţi şi în Piaţa George Enescu, zona Ateneului Român, la Târgul Atheneum Christmas Fairy.

Teatrul Ion Creangă organizează timp de cinci zile, între 16 şi 20 decembrie, în Parcul Kiseleff, evenimentul "Crăciunul Copiilor". Ajuns la cea de-a doua ediţie, evenimentul reuneşte spectacole de teatru, concerte de colinde şi ateliere de creativitate dedicate copiilor de toate vârstele. Nu vor lipsi din program nici atelierele de muzică şi teatru de umbre sau sesiunile de meşterit decoraţiuni. Intrarea este liberă.

De asemenea, copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani sunt aşteptaţi la "Festivalul Fulgilor de Nea", în Parcul Tineretului - intrarea Gheorghe Şincai, în perioada 5 - 9 decembrie, între orele 10,00 şi 19,00.

Sursa: AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri