Jurnalul.ro Ştiri Externe Salah Abdeslam: "N-am vrut să mă arunc în aer"

Salah Abdeslam: "N-am vrut să mă arunc în aer"

Salah Abdeslam, considerat creierul atentatelor de la Paris, le-ar fi spus anchetatorilor că a avut un rol secundar, anunţă vineri postul de televiziunea BFMTV, care a obţinut pasaje din audierile de pe 19 martie.

Salah Abdeslam, considerat creierul atentatelor de la Paris, din noiembrie 2015, le-ar fi spus anchetatorilor că a avut un rol secundar şi a explicat de ce nu s-a aruncat în aer, anunţă televiziunea BFMTV, care a obţinut pasaje din audierile de pe 19 martie.

Potrvit pasajelor din declaraţiile date în faţă procurorilor belgieni, Abdeslam ar fi recunoscut că "a închiriat maşini şi a rezervat camere la hotel" pentru comandourile care au dus la îndeplinire atacurile din capitala Franţei.

Cel care a coordonat totul, a spus teroristul, a fost Abdelhamid Abaaoud, mort în atentate. "Ştiu de la fratele meu Brahim. El mi-a spus că Abaaoud éste responsabil de tot (...) M-am întâlnit cu Abaaoud la Charleroi, în noaptea de 11 spre 12 noiembrie. E singura dată în viaţa mea când l-am văzut."

Jurnaliştii BFMTV susţin că infomraţia este, probabil, falsă, deoarece potrivit anchetatoilor, cei doi au fost condamnaţi împreună în 2010, în Belgia, pentru spargeri.

Salah Abdeslam a explicat şi de ce nu s-a autodetonat la Stade de France, acolo unde fusese repartizat să atace. "Trebuia să intru ca un spectator obişnuit la meci (Franţa – Germania n.r.), dar nu aveam bilet.  Am renunţat în momentul în care am parcat maşina. I-am lăsat pe cei trei pasageri şi am demarat. Am condus la întâmplare", le-a declarat Abdeslam anchetatorilor, potrivit BFMTV.

Suspectul a mai spus că nu-l recunoaşte în fotografiile ce i-au fost arătate pe Najim Laachraoui, artificierul de la atacurile din 13 noiembrie şi atacatorul sinucigaş de la aeroportul din Bruxelles.

Subiecte în articol: salah abdeslam
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri