Jurnalul.ro Ştiri Locale Sălaj: Octogenar surprins de poliţişti şofând fără permis

Sălaj: Octogenar surprins de poliţişti şofând fără permis

Un bărbat în vârstă de 84 de ani din Sălaj a fost surprins de poliţişti, la finalul săptămânii trecute, conducând un autoturism deşi nu poseda permis de conducere auto pentru nicio categorie. 

"La data de 30 septembrie, poliţiştii din Zimbor au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat de 84 ani, din Dolu, dar verificându-l în bazele de date au constatat că acesta nu posedă permis de conducere auto pentru nicio categorie. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere", se arată într-un comunicat de presă remis luni, AGERPRES, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sălaj. 

Potrivit aceleiaşi surse, un alt caz mai puţin obişnuit cu care s-au confruntat în aceeaşi zi poliţiştii din Sălaj este cel al unui bărbat ce conducea, sub influenţa băuturilor alcoolice, fără a avea permis, o maşină neînmatriculată. 

"La data de 30 septembrie, poliţiştii din Gârbou aflaţi în patrulare pe DC 45, în localitatea Călacea, au identificat un bărbat de 33 de ani, care conducea prin localitate un autovehicul. În urma verificărilor în bazele de date, oamenii legii au constatat că autoturismul era neînmatriculat, iar conducătorul auto nu avea permis de conducere pentru nicio categorie. Fiind testat cu aparatul etilotest, s-a constatat că acesta avea o îmbibaţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat", se arată în comunicat menţionat. 

Şoferului i s-au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale pentru conducerea pe drumurile public a unui autovehicul neînmatriculat, de către o persoană ce nu posedă permis de conducere şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri