Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salată de piept de pui cu grapefruit roz și avocado

Salată de piept de pui cu grapefruit roz și avocado

O salată hrănitoare și sănătoasă, pe care o putem mânca fie la prânz fie la cină.

Pentru această salată minunată avem neoie de următoarele ingrediente:

1 piept de pui,
1 ţelină mică,
1 sfeclă roşie mică,
1/2 grapefruit roz,
1/2 avocado,
2 linguri smântână;

maioneză din 2 gălbenuşuri, 200 ml ulei, o linguriţă muştar, sare, piper şi zeamă de lămâie - după gust. 
       
Cum preparăm

Pieptul de pui se fierbe în apă cu sare, apoi se taie fâşii. Ţelina, sfecla şi avocado, curăţate şi spălate, se taie în beţişoare. Grapefruit-ul se curăţă de coajă şi de pieliţa albă. Se foloseşte numai pulpa tăiată în bucăţi mici. Separat, se prepară maioneza, iar la sfârşit i se adaugă smântâna. Se pune totul într-un bol, se adaugă maioneză, sare, piper şi se amestecă. Salata se va servi rece.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri