Jurnalul.ro Timp liber Culinar Salata Waldorf, combinația delicioasă de mere, nuci coapte, țelină apio, struguri și stafide

Salata Waldorf, combinația delicioasă de mere, nuci coapte, țelină apio, struguri și stafide

de Andreea Tiron    |   

Salata Waldorf este o combinație deosebită între mere, nuci coapte, țelină apio, struguri sau stafide și un sos cremos.

Potrivit cumvaplace.ro, a fost inventată undeva între anii 1893 și 1896, de către Oscar Tschirky, maître d’hôtel la hotelul Waldorf din New York. Salata s-a bucurat de un succes enorm, ajungând curând pe listele de meniu ale restaurantelor din lumea întreagă.

INGREDIENTE

  • 3 mere (pot fi diferite ca soi)

  • 2 tulpini de apio

  • 100 g nuci

  • 2 linguri de stafide (sau struguri)

  • 1⁄2 l lămâie

  • 2 linguri de maioneză

  • 2 linguri de smântână

  • Frunze de salată

  • Sare

  • Piper

  • Crutoane

CUM SĂ FACEȚI

  • Nucile se trag în tigaie, cât să-și elibereze aromele. În funcție de cum vă plac, le puteți lăsa jumătăți sau le puteți mărunți.
  • Merele se taie cuburi potrivit de subțiri, iar apio se feliază.
  • Amestecați maioneza cu smântâna și zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
  • Puneți într-un bol merele, apio, stafidele, apoi sosul.
  • Așezați câteva frunze de salată într-un castron și puneți deasupra salata Waldorf. Deasupra presărați crutoane.

REȚETĂ VIDEO

salata Waldorf

Subiecte în articol: Salata Waldorf reteta mere nuci telina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri