Potrivit cumvaplace.ro, a fost inventată undeva între anii 1893 și 1896, de către Oscar Tschirky, maître d’hôtel la hotelul Waldorf din New York. Salata s-a bucurat de un succes enorm, ajungând curând pe listele de meniu ale restaurantelor din lumea întreagă.
INGREDIENTE
-
3 mere (pot fi diferite ca soi)
-
2 tulpini de apio
-
100 g nuci
-
2 linguri de stafide (sau struguri)
-
1⁄2 l lămâie
-
2 linguri de maioneză
-
2 linguri de smântână
-
Frunze de salată
-
Sare
-
Piper
-
Crutoane
CUM SĂ FACEȚI
- Nucile se trag în tigaie, cât să-și elibereze aromele. În funcție de cum vă plac, le puteți lăsa jumătăți sau le puteți mărunți.
- Merele se taie cuburi potrivit de subțiri, iar apio se feliază.
- Amestecați maioneza cu smântâna și zeamă de lămâie, sare și piper după gust.
- Puneți într-un bol merele, apio, stafidele, apoi sosul.
- Așezați câteva frunze de salată într-un castron și puneți deasupra salata Waldorf. Deasupra presărați crutoane.
REȚETĂ VIDEO
salata Waldorf