Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șapte polițiști din Ilfov cercetați disciplinar după perchezițiile la școala din Jilava. A fost seizat Parchetul

Șapte polițiști din Ilfov cercetați disciplinar după perchezițiile la școala din Jilava. A fost seizat Parchetul

A fost dispusă cercetarea prealabilă față de cei șapte polițiști care au participat la perchezițiile de la Școala din Jilava, transmite, luni, Poliția Ilfov.

Potrivit Poliției Ilfov, în urma verificărilor efectuate de către polițiștii Biroului Control Ilfov s-a dispus cercetarea prealabilă față de cei 7 polițiști, care au participat la perchezițiile din data de 12 octombrie, la școala Gimnazială nr 1 din Jilava.

De asemenea, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu, pentru posibile fapte de abuz, ca urmare a acestei activități.

La începutul lunii octombrie, polițiștii de la siguranța școlară Ilfov au obținut anumite date privind aspecte ce vizează portul unor obiecte tăietor înțepătoare, tip briceag, posibil de către unul sau mai mulți elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr 1 Jilava în timpul programului școlar. Astfel, în 6 octombrie polițiștii Biroului de Siguranță Școlară au participat la o ședință comună la sediul acestei școli, alături de directorul unității de învățământ, consilierul școlar, șeful Poliției Locale Jilava, un reprezentant al Primăriei Jilava, precum și șeful societății de pază, care desfășoară activități specifice la unitatea de învățământ în cauză.

Potrivit Poliției Ilfov, în cadrul ședinței au fost discutate, în principal, aspecte ce vizează prevenirea și combaterea faptelor antisociale, inclusiv de natură penală, în cadrul unităților de învățământ. De asemenea, s-a luat în discuție ca unitatea de învățământ, împreună cu firma de pază, să întocmească o procedură, prin care agenții de pază să poată controla ghiozdanele elevilor, pentru prevenirea introducerii obiectelor periculoase în școală.

„În acest context, în data de 12 octombrie a. c., polițiștii Biroului de Siguranță Școlară Ilfov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Măgurele, au desfășurat o activitate specifică preventivă privind portul și folosirea fără drept a obiectelor periculoase în unitatea de învățământ menționată, în baza unui plan de acțiune. Subliniem faptul că, la sosirea polițiștilor la școala respectivă, directorul unității de învățământ a fost informat cu privire la efectuarea activității în cauză, acesta neavând obiecțiuni și, de asemenea, a participat efectiv, împreună cu alte cadre didactice la această acțiune. Totodată, precizăm faptul că, la nivelul acestei unități de învățământ au fost înregistrate mai multe evenimente produse cu violență în anul școlar 2021- 2022”, a transmis Poliția Ilfov.

Părinții școlii din Jilava unde au avut loc percheziții au spus că elevii au fost speriați și unii au suferit atacuri de panică, scrie  Mediafax

Luni, Ministerul Educației a transmis că a avut discuții atât cu reprezentanții Inspectoratului Școlar Ilfov, cât și cu reprezentanții MAI, după ce a fost sesizat.

„Fiind conștienți de rolul acțiunilor preventive și de importanța intervențiilor poliției pentru asigurarea sănătății și a integrității elevilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar, considerăm esențial ca toți elevii să fie tratați cu blândețe și cu tact pedagogic. Recomandăm ca pe viitor, chiar dacă este vorba despre intervenții urgente sau despre acțiuni de percheziționare derulate în baza legislației în vigoare, elevilor să li se explice calm rolul verificărilor și să beneficieze, fără echivoc, de un tratament prudent, care să nu le altereze sub nicio formă starea de bine”, transmite Ministerul Educației.

 

 

Subiecte în articol: politisti scoala cercetare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri