Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal de spionaj. Un cuplu a fost arestat în Australia. Mesaj către Federația Rusă

Scandal de spionaj. Un cuplu a fost arestat în Australia. Mesaj către Federația Rusă

de Redacția Jurnalul    |   

Premierul Australiei i-a cerut Rusiei să nu mai comenteze și să se „retragă” din scandalul de spionaj dintre cele două țări.

Un cuplu de origine rusă și cu cetățenie australiană a fost arestat sub acuzația de spionaj. În replică, Rusia a spus că este vorba despre rusofobie.

Cei doi soți au fost arestați fiind acuzați se spionaj în favoarea Rusiei. Ei au avut acces la materiale legate de securitatea națională a Australiei, a transmis Poliția Federală Australiană.

„Există informații larg răspândite despre arestarea la Brisbane a soților Kira și Igor Korolev, care au cetățenie rusă și australiană, sub acuzația de tentativă de spionaj pentru Rusia. Scopul acestei campanii este evident - de a ridica un nou val de paranoia anti-rusă aici, de a distrage atenția australienilor de la numeroasele eșecuri ale politicilor Partidului Laburist de guvernământ”, a declarat ambasada Rusiei din Canberra pentru agenția RIA.

Replica premierului australian Anthony Albanese a venit ulterior. El a spus că Rusia nu trebuie „să se amestece în afacerile interne ale altor națiuni suverane”.

„Mesajul pentru Rusia este să se retragă. Rusia se angajează în spionaj aici, și în întreaga lume", a spus Albanese la Brisbane, capitala statului Queensland, potrivit Reuters.

Soții Korolev s-au prezentat, vineri, în fața unei instanțe din Brisbane. Dacă vor fi găsiți vinovați, riscă o pedeapsă maximă de 15 ani de închisoare. Ei nu au cerut eliberarea pe cauțiune și au fost arestați preventiv până pe 20 septembrie.

Subiecte în articol: Rusia australia spionaj
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri