Jurnalul.ro Timp liber Casa Schimbări de mobilier: cum să organizezi totul ca la carte

Schimbări de mobilier: cum să organizezi totul ca la carte

Orice modificare din propriul cămin care oferă spațiu suplimentar, alte variante de depozitare sau pur și simplu este un upgrade din perspectiva aspectului și calității este binevenită. Chiar dacă nu este mereu accesibilă, mobila realizată la comandă are plusurile ei atunci când vine vorba de calitatea materialelor și dimensiunile adaptate.

De cele mai multe ori dressing-ul (sau dulapul pentru haine, dacă nu vorbim de o încăpere separată) este cel mai complicat de gestionat. Asta din simplul motiv că deținem multe lucruri și ele trebuie gestionate și așezate sau chiar reorganizate. Iată 4 pași simpli prin care să faci o schimbare de mobilier, iar procesul în sine să fie unul agreabil.

Planul inițial

Chiar dacă dispui de resursele necesare pentru a face o schimbare la capitolul dulap/dressing, trebuie să ai și răbdare. Mai ales dacă îți faci mobila pe comandă, un meșter priceput este de regulă și foarte ocupat, astfel că poate dura și câteva săptămâni între momentul măsurătorilor și cel al livrării.

 

Dacă iei mobila gata făcută, din magazin, asigură-te că dimensiunile corespund cu cele de acasă. Ia în considerare felul în care se deschid ușile, ce balamale vrei, unde pui rafturi și unde ai spațiu pentru costume, cămăși, hanorace de barbati și haine voluminoase. Orice variantă ai alege, ghidează-te după vorba din bătrâni care spune să măsori de mai multe ori și să tai o singură dată.

Decluttering

Dacă tot reorganizezi spațiul și vei avea la dispoziție mai mult loc pentru obiectele tale, s-ar putea ca acesta să fie momentul perfect și pentru o sesiune de sortare, aruncare sau donare a hainelor și accesoriilor pe care nu le mai folosești sau care nu îți mai vin.

 

Realist vorbind, cu toții avem cel puțin un articol de îmbrăcăminte care nu ni se mai potrivește ca dimensiune sau stil, oricât de mult ne-ar fi plăcut acum 10 ani. Odată cu acest inventar, ai putea nimeri peste un obiect vestimentar pe care nu l-ai mai văzut de atât de mult timp încât ai și uitat că este acolo. Aici, fie ai varianta de a-l readuce în centrul atenției, fie de a renunța la el, pentru că și așa nu i-ai remarcat lipsa.

 

Aducem în discuție ideea de donație pentru că, în majoritatea orașelor, există zone special amenajate cu containere pentru îmbrăcăminte și încălțăminte sau asociații care se ocupă de colectare. Pe de altă parte, nu există niciun impediment dacă vrei să le vinzi pentru a-ți recupera o parte din investiție. Oricare ar fi varianta aleasă, nu păstra mai multe haine decât poți folosi.

Curățare și igienizare

Asigură-te că ai o comunicare eficientă cu cei care îți livrează mobila, pentru a putea pregăti spațiul. Înlătură mobila veche, aspiră, curăță și igienizează întreaga zonă. Aerisește, lasă locul să respire și asigură-te de faptul că peretele și încăperea nu vor necesita îmbunătățiri sau reparații măcar 2 ani de zile. Acești pași trebuie parcurși și dacă te ocupi tu de aducerea mobilierului, pentru că o ordine logică a lucrurilor este productivă în orice situație. Nu uita că noua mobilă va trebui și ea curățată cu atenție înainte de folosire.

Configurare și organizare

Odată ce mobila nou-nouță este montată și curată, este gata să fie umplută cu toate articolele tale vestimentare preferate. Dacă vrei să schimbi ordinea în care ai ținut hainele, îți dorești o zonă de pantofar sau nu mai accepți să înghesui rochiile de ocazie într-un spațiu prea mic, este momentul să gândești o nouă aranjare. Mizează pe eficiență și evitarea muncii suplimentare. De exemplu, nu va mai fi nevoie să calci anumite haine, dacă le așezi corect din prima.

 

Am uitat să precizăm că ar mai putea exista un pas suplimentar. Ultimul și cel mai important lucru pe termen lung este să te bucuri de schimbări și să te amuzi de fiecare dată când vei greși dulapul, căutând ceva anume, așezat tot de tine în altă parte. Cel mai probabil, la început, ți se va părea că ai prea mult spațiu. Nu încerca să umpli golurile de pe acum, lucrurile vor veni la momentul potrivit, iar o doză de spațiu liber face mai mult bine decât ne-am aștepta. Folosește articolele vestimentare pe care le ai, ține-le la vedere, adaugă un accesoriu parfumat și bucură-te de o oază colorată și eficient aranjată, în propria casă.

 

Sursa Foto: Pixabay

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri