Jurnalul.ro Cultură Carte Secrete pe care Fuego le spune pentru prima dată 

Secrete pe care Fuego le spune pentru prima dată 

de Maria Coman     |   

Una dintre cărțile așteptate ale acestei perioade este Confesiuni. Cu sufletul pe scena vieții, cartea în care Paul Surugiu (Fuego) s-a expus cu vulnerabilitate și și-a deschis sufletul în fața ta, așa cum nu l-ai văzut niciodată.

 Scrisă într-un mod personal, sincer, cu lacrimi și cu bucurie, această carte este, dincolo de toate, povestea unui om, mai mult decât a unui artist. Pentru că, în spatele zâmbetului de artist, se ascunde uneori un suflet trist. Mai mult decât atât, este povestea unui om care a muncit mult și care nu ezită să recunoască asta, un om care a avut un vis măreț și a luptat pentru el, chiar și atunci când soarta l-a îmbrâncit, chiar și atunci când oamenii ușile i le-au închis. Succesul răsunător i se datorează, în primul rând, perseverenței și talentului, cât și credinței că va reuși să își îndeplinească misiunea. Și a reușit. Astăzi, milioane de oameni au râs, au dansat, au simțit fiori ascultându-i versurile și trăindu-i melodiile. Dincolo de muzică, pictează, este actor și, în final, scrie. Cu toate acestea, ține să menționeze că nu este scriitor. Însă această carte este darul lui pentru oamenii care au crezut în el și pentru cei care i-au marcat existența și cariera, menționându-i în carte și printre care se numără nume sonore, precum Angela Similea, Mirabela Dauer, Eugen Doga, Grigore Vieru și mulți alții. Este o carte în care își expune povestea neștiută a vieții sale, povestea din spatele reflectoarelor.

 O altă poveste de viață pusă într-o carte este cea a lui Adrian Mutu, care povestește care au fost cele mai dificile și cele mai fericite momente din viața lui, episoade memorabile care ne ajută să vedem și să înțelegem mai multe despre un om  care a ajuns cu adevărat în vârf, a căzut și a luat-o de la capăt. trăind fiecare emoție la intensitate maximă. O poveste despre cădere și revenire cum nu vei găsi în manuale sau în cărți de self-help, scrisă cu sinceritate și asumare pentru a-i inspira și pe alții să se ridice indiferent cât de dureroasă a fost căderea.  „Aceasta este povestea mea. Nu numai despre fotbal, ci despre viață, despre cum succesul te prinde nepregătit, pentru că nimeni nu ți-a vorbit despre aceasta în tinerețe, despre cum oamenii uită că ai făcut bine pentru a-ți aduce aminte doar că ai produs rău, despre puterea de a recunoaște că ai greșit, că poate, uneori, ai pierdut totul, dar ai luat-o de la capăt, despre depresie, despre rușine, dar și despre muntele de voință de care ai nevoie pentru a urca din nou, acolo sus, unde aerul e tare, tare de tot și unde doar vulturii se avântă.”, spune Adrian Mutu despre volumul proaspăt lansat. 

Trecem oceanul, pentru o continuare a biografiei fostei prime doamne a Statelor Unite, Michelle Obama.  În „Lumina din noi“, Michelle Obama le oferă cititorilor o serie de povești proaspete și de reflecții pline de miez despre schimbare, provocări și putere, incluzând în acestea convingerea ei că, atunci când aprindem lumina din noi pentru ceilalți, putem lumina bogăția și potențialul lumii din jurul nostru, descoperind adevăruri mai profunde și noi căi spre progres. Inspirându-se din experiențele sale de mamă, fiică, soție, prietenă și primă-doamnă, ne împărtășește obiceiurile și principiile pe care le-a dezvoltat pentru a se adapta cu succes la schimbare și a depăși obstacole din cele mai diverse – înțelepciunea câștigată care a ajutat-o să continue să evolueze. Își detaliază cele mai valoroase obiceiuri, precum cele de a „începe cu blândețe“, de a „merge în profunzime“ și a de a aduna „la masa din bucătărie“ prieteni și mentori de încredere. Cu umorul care o caracterizează, cu onestitate și compasiune, explorează și probleme legate de rasă, gen și vizibilitate, încurajând cititorii să își învingă frica, să găsească forța în comunitate și să trăiască cu mult curaj.

Și o altă poveste interesantă, cea a lui Adele. Cine este Adele? Care este adevărul din spatele vieţii ei furtunoase care i-a influenţat cântecele? Cum a depăşit obstacolele care au ameninţat să-i stopeze cariera? Biografia cântăreţei britanice, recunoscută ca una dintre cele mai secretoase vedete internaţionale, relatează povestea ei, de la copilăria umilitoare în Londra până la fenomenalul său succes în urma apariţiei primelor două albume, la 19 şi, respectiv, 21 de ani, precum şi povestea celor mai recente realizări, respectiv premii Grammy, Brits şi un Oscar. Adele este o imagine neobişnuită în lumea celebrităţilor şi are şi o reputaţie de persoană excentrică. La un moment dat, şi-a anulat un turneu promoţional în Statele Unite deoarece se simţea prea rău ca să călătorească. Iar la un concert la Amsterdam a fugit pe ieşirea de incendiu, fiindcă publicul îi provoca teamă şi stări de nervi. Această biografie este un portret complet, neşlefuit despre un talent autentic şi despre o femeie plină de veneraţie şi intransigenţă, care a cucerit lumea.




 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri