Jurnalul.ro Ştiri Politică Şeful Serviciului Control din Poliţia de Frontieră, Aurelian Miu, eliberat din funcţie

Şeful Serviciului Control din Poliţia de Frontieră, Aurelian Miu, eliberat din funcţie

Şeful Serviciului Control din Poliţia de Frontieră, Aurelian Miu, a fost eliberat din funcţie, a anunţat marţi ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. 

"În legătură cu ancheta de la Poliţia de Frontieră, sunt două aspecte: unul care ţine de contextul în care s-a întâmplat ca acel ofiţer să facă acel gest, jenant, şi acest context s-a clarificat, eu am făcut precizările necesare. Urmare a acelor verificări, pot să vă spun acum, în premieră, că poliţistul a fost eliberat din acea funcţie, deci nu mai exercită atribuţii de control asupra poliţiştilor de frontieră. Ocupă o funcţie inferioară, corespunzătoare gradului profesional pe care îl are", a declarat, la sediul MAI, Carmen Dan. 

Ea a arătat că, în schimb, este relevant să ştie şi în ce context a apărut acea fotografie după patru ani, motiv pentru care structura de protecţie internă a ministerului va continua această verificare. 

"Sincer, mie nu mi se pare că ţinta era domnul Miu din poziţia de şef control, ci ţinta era undeva mai sus. În acest moment nu sunt indicii care să conducă la luarea deciziei de către mine de schimbare a conducerii IGPF. Vreau să vă anunţ că această decizie o iau în deplină cunoştinţă de cauză şi după o analiză foarte serioasă, nu urmare a unei fotografii care a apărut în spaţiul public şi care tocmai asta a urmărit, să pună o anumită presiune pe conducerea Poliţiei de Frontieră", a adăugat Carmen Dan. 

Întrebată dacă ţinta era şeful Poliţiei de Frontieră, Ioan Buda, Carmen Dan a răspuns: "Vom clarifica, cine putea să fie ţinta deasupra domnului Aurelian Miu, care era şeful Serviciului de Control al Poliţiei de Frontieră?". 

Ministrul de Interne a declanşat o anchetă, după ce în spaţiul public au apărut fotografii în care şeful Serviciului Control din cadrul Poliţiei de Frontieră, Aurelian Miu, stă în genunchi în faţa unor superiori. Ziarul Naţional a publicat recent fotografiile în care susţine că în acel loc unde era Aurelian Miu se mai aflau Gelu Oltean, fost şef al Serviciului de informaţii al Ministerului de Interne, Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră, Marcel Ardelean, şeful Direcţiei de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri