Jurnalul.ro Timp liber Culinar Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari acasă crema de fistic

Sfaturi în bucătărie. Cum să prepari acasă crema de fistic

de Redacția Jurnalul    |   

Crema de fistic se prepară simplu din puține ingrediente. Are o textură și o culoare apetistante, iar gustul este delicios.

Fisticul are multe beneficii pentru sănătate, fiind o sursă de proteine vegetale, conține grăsimi mononesaturate, benefice pentru inimă, contribuind la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL).

Este bogat în fibre, care susțin sănătatea digestivă și contribuie la o senzație de sațietate. Fisticul conține antioxidanți, cum ar fi luteina și zeaxantina, care ajută la protejarea ochilor. Este o sursă excelentă de vitamina B6, vitamina E, potasiu, magneziu și fier. 

Ingrediente

  • 150 g fistic decojit (nesărat)
  • 200 ml lapte
  • 100 ml smântână pentru frișcă (30-35% grăsime)
  • 100 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 2 gălbenușuri
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 50 g unt (opțional, pentru extra cremozitate).

Mod de preparare

Fisticul decojit se pune într-un blender pentru a se obține o pastă fină. Dacă robotul nu poate transforma complet fisticul într-o pastă, adaugă câteva linguri de lapte.

Încălzește laptele și smântâna pentru frișcă la foc mic, într-o cratiță. 

Bate gălbenușurile cu zahărul și esența de vanilie într-un bol separat, până când amestecul devine deschis la culoare și spumos. Adaugă amidonul de porumb peste gălbenușuri și amestecă. Toarnă treptat laptele cald peste amestecul de gălbenușuri, amestecând continuu pentru a evita coagularea ouălor.

Pune amestecul înapoi pe foc și gătește-l la foc mic, amestecând constant, până când începe să se îngroașe (5-7 minute). Când crema s-a îngroșat, adaugă pasta de fistic și amestecă bine pentru a obține o textură uniformă. Dacă vrei o cremă extra fină, poți folosi un blender vertical pentru a o omogeniza.

Dacă vrei o cremă mai onctuoasă, adaugă unt și amestecă până când acesta se topește complet.

După ce crema este gata, acoper-o cu folie alimentară direct pe suprafața ei, pentru a preveni formarea unei cruste. Lasă crema să se răcească complet, apoi depoziteaz-o la frigider pentru cel puțin 2 ore înainte de a o folosi.

Crema de fistic poate fi folosită pentru umplerea torturilor, tartelor, eclerelor sau servită în cupe și decorată cu fistic mărunțit sau ciocolată albă rasă, potrivit hellotaste.ro.

Subiecte în articol: crema fistic reteta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri