Jurnalul.ro Timp liber Monden Shannen Doherty, "o forţă a naturii’’. Lupta de aproape un deceniu a actriței din Beverly Hills cu o boală nemiloasă

Shannen Doherty, "o forţă a naturii’’. Lupta de aproape un deceniu a actriței din Beverly Hills cu o boală nemiloasă

de Redacția Jurnalul    |   

Actriţa Shannen Doherty, cunoscută pentru rolul din serialul „Beverly Hills’’, a murit la 53 de ani, după ce a pierdut lupta cu cancerul.

Ea a fost diagnosticată acum 9 ani, iar în tot acest tip apropiaţii săi afirmă că a fost optimistă şi „o luptătoare cu inima de leoaică’’. 

Shannen Doherty, fata rea de la Hollywood în anii 90, cum a fost descrisă cândva de revista People, a murit înconjurată de familie şi de câinele ei, Bowie. Lupta cu cancerul a început în urmă cu 9 ani, în 2015, când a suferit o mastectomie.

Doi ani mai târziu anunţa că boala a intrat în remisie. Vestea bună a durat însă doar 3 ani. In 2020, Shannen Doherty a anunțat într-un interviu că boalaa revenit într-o formă agresivă, dar că este hotărâtă să nu renunţe la luptă.  În iunie 2023, actriţa a împărtăşit într-o postare pe Instagram că boala s-a extins la creier. 

"Nu am idee cât o să fac chimioterapie. Nu am idee dacă o să fie trei luni sau dacă o să fie şase luni. Dacă după 3 luni nu funcţionează, trebuie să schimbăm tratamentul", a explicat actrița.

Cu doar câteva săptmâni înainte să moară, Doherty a mărturisit că şi-a făcut planurile de înmormântare. Voia să fie incinerată, iar cenuşa să fie amestecată cu cea a tatălui ei 

"Am început să împachetez şi am început să plâng, pentru că mă simt de parcă aş renunţa la un vis şi tot ce a însemnat pentru mine", mai spunea Shannen Doherty. 

Născută în 1971, în oraşul Memphis din statul Tennessee,  Shannen a început să lucreze la 11 ani, când a primit primele roluri şi la 15 ani când a debutat pe marele ecran. În 1988, Doherty a jucat în comedia neagră "Heathers", alaturi de Winona Ryder. Desi nu a fost un succes financiar la acea vreme, filmul a devenit unul de referinta, fiind considerat printre cele mai bune pelicule despre liceeni. Însă rolul cu care a devenit cunoscută este cel al Brendei Walsh din serialul  "Beverly Hills 90210". 

Anunţul că Shannen a pierdut lupta cu cancerul i-a întristat pe colegii ei. Gabrielle Carteris a imortalizat pe reţelele sociale cerul, cu un mesaj emoţionant - „Să te odihneşti în pace, Shannen. Ştiu că Luke este acolo, cu braţele deschise, ca să te iubească’’. Actriţa se referă la Luke Perry, colegul lor din serial, care a murit în 2019, la 52 de ani, după un accident vascular cerebral. El și Doherty au rămas apropiați după ce au jucat rolul de iubiți în "Beverly Hills".

Un mesaj emoţionant a postat şi Jason Priestley, care l-a interpretat în serial pe Brandon, fratele ei geamăn. El spune despre Shanne că a fost „o forţă a naturii’’ şi îi va lipsi enorm.

Jennie Garth, care a jucat rolul lui Kelly Taylor, cea mai bună pretenă a Brendei, a postat pe Instagram imagini din arhivă cu ea și Shannen, spunând că încă procesează vestea teribilă. Cele două actrițe nu s-au înţeles mereu bine, ba chiar s-a zvonit că Doherty a părăsit serialul din cauza certurilor cu Garth. S-au împăcat însă în ultimii ani, potrivit observatornews.ro.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: Shannen Doherty beverly hills
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri