Jurnalul.ro Sport Sporturi Simona Halep, învinsă în primul tur la Australian Open

Simona Halep, învinsă în primul tur la Australian Open

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, a patra favorită a turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, s-a confruntat cu dureri la genunchiul stâng în meciul de luni, cu americanca Shelby Rogers (52 WTA), pierdut cu 3-6, 1-6, la Melbourne, în runda inaugurală.

Românca a cerut intervenţia medicului după primul set şi în setul secund şi-a flexat piciorul de mai multe ori.

''Am resimţit durere la genunchi. Mi-a fost dificil în setul al doilea să mă mişc pe teren, dar ea (Shelby Rogers, n. red.) a meritat victoria. A fost agresivă şi a lovit mingea foarte puternic'', a declarat Halep, citată de Reuters.

Halep (25 ani) a precizat că s-a luptat o accidentarea la genunchi încă de la Turneul Campioanelor, de la Singapore. Nu a avut de suferit în pauza competiţională, dar durerea a reapărut odată cu primul turneu al anului, la Shenzen, în urmă cu două săptămâni, când a încercat să o ţină sub control.

''Am luat antiinflamatorii înainte de meci şi în zilele anterioare. Pot să joc cam 45-50 de minute fără durere, dar apoi revine'', a explicat numărul patru mondial.

''Azi a apărut la 3-5 în primul set, iar apoi a fost greu să mai lupt ... nu am putut face ce doream'', a adăugat Halep.

''Nu am văzut încă un doctor. Am nevoie de un RMN şi probabil de o pauză pentru a-mi reveni, pentru a mă recupera, deoarece e dificil să joc cu durere la genunchi şi e periculos'', a subliniat Simona Halep.

Românca a pierdut în primul tur şi anul trecut la Melbourne (învinsă de chinezoaica Shuai Zhang), unde cea mai bună performanţă a sa este atingerea sferturilor de finală în 2014 şi 2015.
www.agerpres.ro

 

Subiecte în articol: Simona Halep
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri