Psihologi voluntari îi ajută pe medicii de la Spitalul Coletina din București, în această perioadă, cu ajutorul internetului. Psihologii oferă sprijin emoţional online tututor cadrelor medicale care au nevoie.
„În aceste momente grele pentru toată lumea, gândind împreună cu colegii mei cum putem să ne implicăm mai mult, şi să ne oferim ajutorul, am iniţiat proiectul ”Psiholog pentru Colentina COVID-19” prin care oferim suport psihologic online tututor cadrelor medicale din spitalul Colentina, spital desemnat Covid”, a spus Doranda Barsan, membru co-fondator Asociaţie.
Cei care ar putea avea nevoie de sprijin sunt toţi cei aflaţi în prima linie în lupta cu noul coronavirus: medici din unităţile de primiri urgenţe, de la terapie intensivă şi cei din spitalele de boli infecţioase.
„Ne dorim ca informaţia să ajungă la toate secţiile spitalului Colentina, să sune cu încredere la colegii mei pentru sprijin psihologic. Publicăm pe pagina de facebook a asociaţiei, pe site-ul nostru www.aspla.ro lista actualizată cu programul de consultaţii deoarece se tot înscriu psihologi voluntari din care îi alegem pe cei mai potriviţi”, a mai spus Doranda Barsan.
Medicii sunt foarte mulțumiți de această inițiativă.
„Este o iniţiativă foarte bună, ţinând cont de perioada pe care o traversăm, este foarte adevărat că şi medicii sunt tot oameni. Simt, gândesc, au emoţii ca orice om. Este foarte adevărat că am nevoie de mai mult suport psihologic în perioada asta pentru medicul infecţionist care tratează viruşi, baterii este câtuşi de cât pregătit pshic să facă chestia asta. În schimb medicii de alte specialităti, cum suntem şi noi la Colentina, nu sunt pregătiţi din punct de vedere psihic. Specialitatea nu le-a permis să se confrunte zilnic cu aşa ceva”, a spus directorul medical Colentina, Ioan Bogdan Furtună.