Jurnalul.ro Ştiri Justitie Sorin Grindeanu, audiat la DNA în dosarul de corupție al directorului CFR

Sorin Grindeanu, audiat la DNA în dosarul de corupție al directorului CFR

de Redacția Jurnalul    |   

Sorin Grindeanu a fost audiat, marți, la DNA, în dosarul de abuz în serviciu al directorului general interimar al CFR, Ion Simu-Aleandru.

Ministrul Transporturilor a fost audiat în calitate de martor în cazul șefului CFR SA, cercetat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la uzurparea funcţiei.

Ion Simu-Alexandru a fost pus sub acuzare, luni, împreună cu Petru Ceşa, directorul general adjunct tehnic al CFR SA.

În aprilie 2022, Petru Ceșa a fost instigat de Ion Simu-Alexandru să-și aroge funcția de director general și să semneze două decizii, dintre care una îl numea pe Ion Simu-Alexandru la conducerea Sucursalei Regionalei de Căi Ferate Timişoara.

Ulterior, după ce a fost dezvăluită în mass-media una dintre decizii, acesta a fost din nou instigat de Ion Simu-Alexandru și a emis alte două decizii prin care i-a fost desfăcut contractul de muncă unei subordonate, pe motive disciplinare, suspectând-o că ar fi transmis documentul în presă. 

DNA precizează că cei doi au vrut să se impună în fața angajaților, astfel încât aceștia să nu mai aibă curajul de a face publice aspecte legate de conducerea instituției. 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri