Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Grindeanu, la sediul PSD Timiș, a ținut discurs aplaudat de susținători

Sorin Grindeanu, la sediul PSD Timiș, a ținut discurs aplaudat de susținători

Premierul Sorin Grindeanu s-a dus la Timişoara, la sediul PSD Timiş, filială pe care a condus-o până la excluderea de joi. Social-democraţii timişeni şi-au anunţat susţinerea faţă de premier.

Sâmbătă, în curtea sediului PSD Timiş s-au strâns câteva sute de persoane, care așteptau să-l întâmpine pe Sorin Grindeanu, care a convocat o ședință în PSD Timiș, la care sunt așteptați toți membrii din conducerea filialei, dar și primari. Premierul încearcă să caute un sprijin cât mai puternic în filiala PSD Timiș.

Premierul Sorin Grindeanu a ținut un discurs înflăcărat în fața membrilor PSD din filialele din Timișoara, dar și Caraș-Severin veniți special ca să-și arate sprijinul. Vizibil emoționat, Grindeanu și-a stăpânit cu greu lacrimile.

Cea mai aplaudată parte a discursului premierului a fost cea în care a spus că nu poate Liviu Dragnea să-l excludă de câte ori poate el să se reînscrie.

"Nu o să poată să mă excludă Liviu Dragnea din partid de câte ori mă voi reînscrie. De fiecare dată când va face acest lucru și mă va exclude, tot de atâtea ori îi voi transmite că eu am fost, sunt și voi fi pesedist, nu altceva” ", a spus Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu l-a acuzat pe Liviu Dragnea, sâmbătă, la Timişoara, că ''vrea să confişte ţara'', nu doar PSD şi cere organizarea unui Congres al partidului. 

Premierul a subliniat că alegerile din 2016 au fost câştigate de sutele de mii de PSD-işti care au muncit, şi nu de o singură persoană, Liviu Dragnea, ''care vrea să confişte acest partid şi mai grav decât atât, să confişte ţara. Acest lucru nu este posibil''. 

''I-am cerut următorul lucru: în momentul în care îşi va asuma (Liviu Dragnea - n.r.) demisia pentru situaţia în care a adus PSD-ul, eu nu mă ţin de scaun. PSD trebuie să rămână acolo. Îmi voi da demisia. Al doilea lucru: trebuie să se organizeze Congres. Teama de oameni îl face pe Liviu Dragnea să rămână într-un cerc restrâns. De ce să nu hotărâm, mii de oameni, care au muncit, soarta acestui partid? Nu, el fuge de oameni. Acesta nu e preşedinte PSD. Cel care fuge de oameni nu este preşedinte, de aceea i-am cerut demisia. Al treilea lucru: pentru că PSD a câştigat alegerile, să garanteze în faţa partidului, nu în faţa a doi-cinci oameni, ci în faţa partidului, această aventură în care ne-a aruncat, nu va duce la pierderea guvernării. Nu a putut să garanteze. Nu l-aţi auzit să spună acest lucru, să-şi asume. Acest lucru nu este normal, este bătaie de joc la adresa muncii noastre, a tuturor celor de aici, din Caraş, din toate judeţele'', a explicat Sorin Grindeanu. 

Şeful Guvernului a mai subliniat că, în 2016, când au pornit primii paşi la alegerile locale, la lansarea candidaţilor le-a spus acestora că ''noi trebuie să fim de partea bună a istoriei, să nu ne fie ruşine de ceea ce facem. Acelaşi lucru îl transmit şi astăzi şi sunt mândru şi emoţionat, să văd atâţia (social-democraţi - n.r.) alături de mine, vă mulţumesc'', a spus premierul. 

Acesta le-a transmis celor aproape o mie de social-democraţi adunaţi la sediul PSD Timiş că a venit ''acasă'' să vadă ''dacă în Timişoara, în Banat, mai există oameni cărora să nu le fie frică, şi iată câţi suntem!''. 

Grindeanu a avut-o alături pe Florica Fîşie, cea care în anul 1996 i-a scris recomandarea de a intra în PSD.

''Eu cred că nu poate să mă dea Liviu Dragnea afară din acest partid de câte ori voi primi recomandări'', a conchis Grindeanu. 

El a participat la Comitet Executiv Judeţean al PSD Timiş. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri