Jurnalul.ro Ştiri Externe Soția lui Navalnîi susține că disidentul nu a murit din cauza unor boli și cere o anchetă penală

Soția lui Navalnîi susține că disidentul nu a murit din cauza unor boli și cere o anchetă penală

de Redacția Jurnalul    |   

Soția lui Alexei Navalnîi a respins concluziile anchetei privind moartea disidentului rus. Ancheta autorităților din Rusia a stabilit că Navalnîi a murit din cauza unei combinații de boli. Yulia Navalnaya va cere o anchetă penală.

Un certificat de deces arătat mamei lui Navalnîi arată că moartea bărbatului a avut cauze naturale. Concluzia Comitetului de Investigații al Rusiei a fost că decesul a reprezentat rezultatul unor „boli combinate” în combinație cu „aritmia”. Ca urmare, cazul a fost închis fără a se face o cercetare penală cu privire la moartea politicianului.

„Știu că nu este adevărat. Știu că hotărârea este o minciună și că ei acoperă ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în acea zi”, a spus Yulia Navalnaya.

Soția disidentului a mai anunțat că va cere o anchetă penală cu privire la moartea soțului ei și că împreună cu colaboratorii va continua să-și conducă propria anchetă.

Navalny a murit brusc în luna februarie, în timp ce se afla într-o închisoare de maximă securitate aflată la peste 2.000 de kilometri de Moscova.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: sotie Navalnîi ancheta boli Yulia Navalnaya
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri