Jurnalul.ro Timp liber Culinar Spanac cu ciuperci la cuptor

Spanac cu ciuperci la cuptor

Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:


1,5 kg spanac
300 g ciuperci
100 g unt
80 g făină
2 ouă
200 ml lapte
50 g pesmet
125 g cașcaval
sare, piper


Cum procedăm


Spanacul proaspat se fierbe in apa cu sare, se toaca marunt. Ciupercile proaspete se curata, se fierb in apa cu sare, se taie lame.
In 100 g unt se inabusa faina (dizolvata in 100 ml lapte rece), se adauga sare, restul de lapte, se continua fierberea, amestecand pentru a nu se produce cocoloașe. Se adauga ouale unul cate unul, amestecand continuu. Ciupercile se inabusa separat in 50 g unt. In sosul format se adauga spanacul, sare si jumatate din cantitatea de cascaval ras. Compozitia formata se adauga intr-o tava unsa cu unt si tapitata cu pesmet. Se presara cascaval deasupra si se baga la cuptor.

Subiecte în articol: spanac cu ciuperci la cuptor
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri