Jurnalul.ro Cultură Film Stere Gulea şi Nae Caranfil, invitaţi speciali la cea de-a doua ediţie a SeaWave Film Fest!

Stere Gulea şi Nae Caranfil, invitaţi speciali la cea de-a doua ediţie a SeaWave Film Fest!

de Magdalena Popa Buluc    |   

Pornit anul trecut ca o aventură culturală, la iniţiativa câtorva temerari iubitori de film, care au reuşit să adune în jurul lor peste o mie de aparţinători ai aceleiaşi specii, Festivalul de Film Studențesc „SeaWave Film Fest” a ajuns la cea de-a doua ediţie! Evenimentul se va desfăşura în perioada 5 – 11 august 2024, la Universitatea Maritimă din Constanţa (aulă şi sală conferinţe) şi pe plaja Neversea.

Este primul (şi, deocamdată, singurul) festival de film studenţesc 100% constănţean şi este organizat de Asociaţia Culturală Wave-Culture HUB, un ONG înființat de studenți constănţeni de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Academia de Studii Economice și Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Festivalul conţine trei componente: În concurs, OFF şi AFTER Fest.

La secţiunea „În concurs” participă 32 de scurtmetraje din cele 92 înscrise, la secţiunea OFF avem o selecție specială de filme de referință regizate şi produse de personalităţi consacrate ale cinematografiei, dintre care unele vor fi prezente la vizionări.

Pe parcursul festivalului, vor avea loc şi Masterclass-uri, susţinute de celebrii noştri invitaţi din lumea filmului. Ca şi anul trecut, personalităţi consacrate ale cinematografiei vor veni la Constanţa, pentru a fi alături de „SeaWave Film Fest”. Dintre acestea menţionăm: Stere Gulea, Nae Caranfil, Domnica Cîrciumaru, Mihai Chirilov, Şerban Marinescu, Cătălin Saizescu, Cristian Comeaga, Nicodim Ungureanu, Marius Bodochi, Magda Catone, Deian Carmazan, Georgiana Saizescu, Serghei Mizil etc.

 Începând din acest an, la „SeaWave Film Fest” vom celebra personalităţi ale filmului românesc, iar această ediţie este dedicată memorabilului Jean Constantin.

 Momentul este organizat în parteneriat cu Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Theodor Burada” şi Biblioteca Judeţeană „Ioan N. Roman” - turul cultural Jean Constantin este realizat de prof.dr. Răzvan Raul Ivan.

Vă aşteptăm la o ediţie plină de evenimente cinematografice să vă cunoaşteţi noua generaţie de actori, regizori şi producători de film şi să ne bucurăm împreună de SeaWave Film Fest”, a declarat directorul festivalului, Alexandru Stavrositu.

Festivalul de Film Studenţesc „SeaWave Film Fest” este un spaţiu dedicat studenţilor, unde aceştia se pot exprima liber, pot experimenta, îşi pot regăsi libertatea de a împărtăşi şi curajul de a afirma. „SeaWave Film Fest” a devenit, astfel, în premieră pentru studenţi, şi nu numai, un hub cultural cinematografic, cu tot ceea ce presupune acesta: filme la început de drum, dar şi consacrate, întâlniri cu nume marcante din industria românească de film, masterclas-uri, discuţii libere cu invitaţii etc. Unde şi când: Evenimentul se va desfășura Universitatea Maritimă din Constanţa (aulă şi sală conferinţe) şi pe plaja Neversea.

Programul evenimentului se află postat pe pagina de Facebook a festivalului - SeaWave Film Fest şi pe Instagram - seawaveff. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!

 

Vă aşteptăm cu drag!

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri