Dr. Marianne Sumego de la prestigioasa clinică Cleveland explică că interiorul sticlelor reutilizabile devine un teren propice pentru dezvoltarea bacteriilor, în special în zonele mai greu accesibile, cum ar fi sub capace sau în mecanismele de deschidere. Ignorând necesitatea curățării riguroase, ne expunem riscului de a ne îmbolnăvi, spun medicii.
„Vrem ca oamenii să rămână hidratați, dar nu vrem să facă asta cu riscul de a se îmbolnăvi sau de a face o infecție, ceea ce se poate întâmpla dacă nu ai cu adevărat grijă de sticla de apă", spune medicul Marianne Sumego.
Problemele potențiale nu se rezumă doar la un disconfort gastro-intestinal sau simptome de alergie. Dr. Sumego atrage atenția că mucegaiul, care poate prospera în medii umede, poate duce la reacții alergice și chiar la răceli repetate, datorită acumulării în interiorul sticlelor.
„Dacă aveți alergii la mucegai, s-ar putea să aveți răceală pentru că mucegaiul va crește în timp.
Absolut iubește un mediu umed. Și astfel s-ar putea să aveți această străfulgerare constantă și inexplicabilă, mâncărimi în nas, strănut tot timpul", mai spune dr. Sumego.
Pentru a evita aceste probleme, recomandările sunt clare: sticlele reutilizabile ar trebui curățate cu apă și săpun după fiecare utilizare, iar capacele și paiele nu ar trebui ignorate. Ideal ar fi ca acestea să fie introduse în mașina de spălat vase pentru o curățare mai eficientă, atât pe interior, cât și pe exterior. Este important să ne asigurăm că ne hidratăm în siguranță, fără a ne expune la riscuri neașteptate pentru sănătatea noastră, potrivit Antena 3 CNN.