Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Străinii au prins gustul României

Străinii au prins gustul României

de Luciana Cocoș    |   
Anul 2016 a început bine pentru turismul românesc. Cel puţin în statistici. Din ce în ce mai mulţi străini aleg România ca destinaţie de vacanţă. Turismul de leisure câştigă astfel teren în marile oraşe, cu un ritm de creştere mai mare decât turismul de afaceri.

Evenimentele diverse organizate în 2015 în marile oraşe au atras cei mai mulţi turişti străini pe segmentul de leisure. Majoritatea turiştilor străini preferă vacanţele tip city break cu ocazia Sărbătorilor, a concertelor susţinute de diverse staruri internaţionale sau a festivalurilor.

La dispoziție, cursă directă cu avionul

La Băile Felix şi Oradea vor ajunge în acest an mii de turişti israelieni, gata să cheltu-iască aproximativ 1,8 milioane de euro. Un touroperator israelian a anunţat lansarea curselor charter Tel Aviv - Oradea. Ideea îi aparţine unui cetăţean israelian de origine română, cu afaceri în turism, care a adus, până în prezent, din poziţia de director comercial al touroperatorului israelian, peste 100.000 de turişti israelieni în România.

Acelaşi touroperator a lansat în 2014 curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în acest an sunt organizate trei zboruri săptămânale pe aeroportul Constanţa, cu destinaţia Mamaia. Aproximativ 5.000 de turişti israelieni sunt aşteptaţi pe litoralul românesc, în perioada iunie-august. Pentru Bucureşti însă, situaţia este cu mult mai îmbucurătoare. Se estimează că 25.000 de turişti israelieni ne vor vizita capitala în acest an.

Bucureştiul, tot mai atractiv

Capitala câștigă din ce în ce mai mulți turiști, atraşi nu doar de diversele obiective, ci și de ceea ce se oferă pe segmentul de odihnă, relaxare și sănătate. În ultimii ani, au apărut centre de SPA și wellness care concurează cu succes cu cele de renume din străinătate. Iar datorită ofertelor foarte atractive, turiștii aleg România ca destinație de leisure.

Reprezentantul unui important lanț hotelier estima în 2014 că numărul turiștilor străini din București va crește în 2015 la 950.000 de persoane, de la 860.000. Previziunile lui s-au dovedit a fi corecte, iar trendul contiună să fie ascendent și anul acesta. Marile oraşe, îndeosebi Bucureştiul, se pregătesc, tot mai intens, pentru a stârni curiozitatea turiştilor, mizând pe locaţii exclusiviste şi preţuri mult mai mici faţă de alte ţări europene.

Cum arată o oază de linişte în mijlocul agitaţiei urbane
Două mari centre SPA și wellness au fost lansate în Capitală, în ultimii trei ani. Cel mai recent inaugurat este şi cel mai mare complex de relaxare din Europa. Therme București ocupă un areal de peste 250.000 mp. Suprafața construcției este de peste 30.000 mp indoor, ceea ce reprezintă cea mai extinsă suprafață construită de la zero în Europa pentru un astfel de proiect. Centrul poate găzdui 4.000 de vizitatori, care se pot relaxa în una din cele opt piscine.

Persoanele tinere, familiile cu copii și adolescenții se pot distra în zona Galaxy, iar pentru cei care sunt în cău-tarea relaxării, zona The Palm este cadrul ideal. Şi pentru ca experiența să fie completă, zona Elysium este special creată pentru răsfăț. Prețurile centru încep de la 39 de lei. pentru o zi de relaxare în acest

Apele binefăcătoare sunt din ce în ce mai căutate
Apa termală de la Therme București este extrasă de la o adâncime de peste 3.100 de metri. Temperatura și compoziția ei, împreună cu mediul în care este captată, fac din această resursă una dintre cele mai valoroase metode de menținere a sănătății și a stării de bine. Medicii recomandă ședințe zilnice de cel puțin 15 minute de scufundări în apa termală. În ceea ce privește spațiile verzi, acestea formează cea mai mare grădină botanică din România cu peste 800.000 plante. Suprafața totală înverzită este de 180.000 mp. Plantele sunt aduse de pe patru continente și ocupă atât suprafața interioară, cât și grădinile exterioare. S-au plantat 1.200 copaci, 3.000 de arbuști, 500 de palmieri și peste 600.000 de flori. „Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa), supranumit și copacul înțelepciunii, care are o vechime de 120 ani și care a fost adus tocmai din China. Drumul până la Therme a durat două săptămâni. Le-genda spune că prințul Sid-dharta s-a așezat și a meditat sub acest copac și acolo a găsit „iluminarea“, după care a devenit Buddha.

Vacanţă fără griji, la SPA

În partea opusă a Capitalei, un alt centru SPA, deschis în urmă cu 3 ani, oferă clienților o călătorie în lumea wellness care urmareșe relaxarea psihică și fizică. Centrul vine în întâm-pinarea turiștilor cu programe pentru sănătate și relaxare care includ terapii corporale, faciale și medicale, asociate cu zonele de relaxare: piscină, jacuzzi și zona de saune, dușuri emoționale și salina cu sare de Himalaya. Este primul concept de fuziune între Medical & Wellness SPA de 5 stele din România, dispus pe trei niveluri, cu o suprafață totală de 3.000 de metri pătraţi și 20 de cabinete.

„Oferta noastră se diferențiază in special prin terapiile medicale, prin evaluarea clinică, funcțională și urmărirea tratamentelor de către un medic specialist de recuperare. Profesionalismul personalului, ambientul și calitatea produselor folosite ne diferențiază. Oferim lecții de înot, tratamente de recuperare în special în afecțiuni ortopedice, sportive, reumatismale, post traumatice. Avem pachete antistres, antiaging, detoxifiere, slăbire, tratamente balneo, de relaxare, cosmetice, faciale și corporale. Oferim ritualuri de cuplu și organizăm spa-party-uri”, spune Cristi Vlad, managerul de vânzări al Premier Palace Spa Hotel. Fidelizarea clienților se face prin ofertele personalizate, păstrarea legăturii cu aceştia, oferirea unor bonusuri cu ocazia zilei de naştere sau a numelui, dar şi prin oferirea de feedback-uri.

Toate aceste facilități au generat o creștere de 7 procente pe piața turistică din România, în 2015. Au fost organizate mai multe grupuri leisure anul trecut față de 2014, în special pentru piața din Japonia, Germania și Israel. Pentru a face cunoscute pe plan mondial aceste oferte, au fost concepute pachete de wellness cu cazare și promovate la târgurile internaționale. Astfel, a crescut semnificativ numărul turiștilor din Israel, care au venit special pentru procedurile medicale. Reperezentanții centrului spun că în weekend ponderea mai mare este a bucureștenilor, iar în cursul săptămânii sunt mai mulți turiști străini.

O zi de sănătate la Premier SPA


Spa
- Zona Thermarium - 70 lei
- Piscină - 50 lei
- Hidropiscină - 70 lei

Medical
- Kinetoterapie - 60 lei
- Duş subacval - 70 lei
- Baie galvanică -70 lei

Masaj
- Masaj terapeutic - 80 lei
- Masaj de drenaj limfatic manual segmentar - 90 lei
- Masaj cu nămol - 75 lei

Cât costă o zi de relaxare la Therme București
Zona Galaxy
3,5 ore / de la 39 lei / adult
1 zi / de la 54 lei / adult

Zona The Palm
3,5 ore / de la 49 lei / adult
1 zi / de la 64 lei / adult

Zona Elysium
3,5 ore / de la 68 lei / adult
1 zi / de la 83 lei / adult
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri