Jurnalul.ro Timp liber Monden SUA: RadarOnline şi National Enquirer refuză să predea poliţiei o înregistrare audio cu Charlie Sheen

SUA: RadarOnline şi National Enquirer refuză să predea poliţiei o înregistrare audio cu Charlie Sheen

Portalul RadarOnline.com şi publicaţia National Enquirer au refuzat joi să pună la dispoziţia autorităţilor americane dovezile de care dispun cu privire la ameninţările făcute de Charlie Sheen împotriva fostei sale prietene, scrie Reuters.

Stilul de viaţă gălăgios al lui Charlie Sheen, consumul de substanţe interzise, perioada de timp petrecută la dezintoxicare şi preferinţele sale pentru actriţele din filmele pentru adulţi au umbrit cariera fostului star al serialului TV ''Two and a Half Man''.

Poliţia din Los Angeles a deschis o anchetă penală la adresa lui Charlie Sheen şi marţi a pus în aplicare un mandat de percheziţie la sediul din New York al American Media Inc., compania care deţine RadarOnline.com şi National Enquirer.

Ancheta poliţiei vine ca urmare a materialelor publicate de RadarOnline şi National Enquirer despre o înregistrare audio, în care un bărbat, despre care se presupune că este Charlie Sheen, este auzit când declară că îşi doreşte să o vadă pe fosta sa logodnică cu capul tăiat. Niciuna din cele două publicaţii nu a făcut publică înregistrarea audio. Avocatul lui Sheen şi reprezentantul acestuia nu au răspuns solicitării de a comenta acest caz.

Dyland Howard, redactorul şef al National Enquirer şi director editorial al RadarOnline, a declarat pentru agenţia Reuters că nu vor fi dezvăluite sursele folosite şi nici nu va fi pusă la dispoziţia poliţiei înregistrarea audio. Acesta a mai spus că mandatul semnat de un judecător al Curţii Superioare din Los Angeles este ilegal atât în baza legii statale cât şi sub cea federală care interzice folosirea unor astfel de mandate împotriva organizaţiilor media privind informaţiile care merită publicate. ''Credem că un judecător a emis acest ordin împotriva prevederilor legii, şi de aceea nu vom respecta acest ordin'', a spus Howard, care a adăugat că poliţia din Los Angeles trebuie să facă ceea ce au făcut cele două publicaţii şi să descopere adevărul.

Terry Francke, consilier general pentru societatea Californians Aware, organizaţie nonprofit de protejare a drepturilor jurnaliştilor, a declarat că mandatul Departamentului de Poliţie al Los Angeles era absolut ilegal conform legislaţiei californiene.

RadarOnline şi National Enquirer au relatat acest scandal la sfârşitul lunii martie, menţionând că înregistrarea a fost realizată de una din fostele iubite ale lui Sheen. Cele două surse media au publicat fragmente ale transcriptului înregistrării, însă nu au oferit publicului fişierul înregistrării audio. Agenţia Reuters menţionează că nu a putut să verifice autenticitatea vocii lui Charlie Sheen. Potrivit mandatului emis de poliţia din Los Angeles, ancheta a fost demarată în urma plângerii formulate împotriva actorului Charlie Sheen de o fostă iubită a acestuia, actriţa porno Scottine Ross, care l-a acuzat în decembrie anul trecut pe actor de hărţuire şi că nu i-a dezvăluit că este infectat cu virusul HIV. Conform declaraţiei lui Scottine Ross, aceasta s-a adresat poliţiei din Los Angeles pentru că se temea pentru viaţa ei, după ce a citit articolele din RadarOnline şi National Enquirer. Actorul Charlie Sheen a admis într-un interviu din noiembrie anul trecut că a fost diagnosticat pozitiv cu virusul HIV cu patru ani înainte. AGERPRES

Subiecte în articol: Charlie Sheen
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri