Jurnalul.ro Timp liber Culinar Supă à la St. Germain, rețeta clasică a gastronomiei franceze

Supă à la St. Germain, rețeta clasică a gastronomiei franceze

Termenul „à la St. Germain” se referă la garnitura de mazăre verde (boabele se pasează ori se zdrobesc, pentru a se obține un piure mai mult sau mai puțin fin) care se adaugă într-un consomeu clasic (rețeta consomeului este cea prezentată anterior – vezi Consommé à la royale).

Pentru ca piureul de mazăre să aibă o culoare frumoasă, sănătoasă, se va folosi mazăre crudă sau congelată (nu mazăre prefiartă, pusă la conservă). Păstăile de mazăre se spală bine sub jetul de apă, apoi se scot boabele de mazăre din tecile lor (boabele nu mai este necesar să le spălăm).

Mazărea proaspătă se poate mânca și crudă, însă pentru acest preparat se va pune în apă rece cu puțină sare și se va lăsa să fiarbă 15-20 de minute. Apoi............

Citeste mai mult AICI și află povestea AICI

Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de luni. Salată de castraveți (ca la Madona Dudu)
Rețeta zilei de marți. Ostropel (sau ostropăț) de miel (rețete românești pe gustul tău)
 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri