Jurnalul.ro Timp liber Culinar Supă cremă cu ierburi parfumate de primăvară, o mâncare simplă și ușoară

Supă cremă cu ierburi parfumate de primăvară, o mâncare simplă și ușoară

Pentru această supă cremă avem nevoie de următoarele ingrediente:

40 g unt
2 cartofi tăiați cubulețe
două ouă
100 g rucola
200 ml smântână dulce
10 fire de ceapă verde tânără
2 fire de pătrunjel verde
2 fire de tarhon
2 fire de salvie
4 frunze de bucuioc verde
sare,
4 felii de pâine
3 linguri cu ulei de măsline

Cum procedăm


Tocăm verdețurile inclusiv frunzele de rucola. Tăiem feliile de pâine în cubulețe și pe prăjim în ulei ca să facem crutoane. În apă care clocotește fierbem ouăle timp de un minut și jumătate. Le scoatem, le cojim și le tăiem pe jumătate.


Topim într-un vas untul și prăjim cubulețele de cartofi după care turnăm apă fierbinte până ce cartodii sunt acoperiți de lichid. Ținem cartofii la fiert până se inmoaie complet. Adăugîm rucola și mai fierbem timp de 5 minute. Cu blender-ul mixăm cartofii și adăugăm 150 ml de smântâna după care mai fierbem totul preț de câteva minute.


La sfârșit adăugăm restul verdețurilor și dăm supa într-un clocot după care oprim focul. Punem sare după gust.


Supa se servește cu jumătățile de ou, crutoane și decorăm cu restul de smântână.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri