Pentru supa cremă de spanac avem nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de ţelină
- 2 pătrunjei (rădăcină)
- spanac cel puţin 1 kg
- o ceapă medie
- 2 căţei de usturoi
- ouă
- smântână
sare
Daca folosim spanac proaspăt atunci trebuie sa îl spălăm temeinic în mai multe ape pentru a indepărta orice gunoi din frunze.
Ţelina, pătrunjelul, usturoiul şi ceapa se curăţă şi se taie după care se pun la fiert. Când legumele s-au pătruns punem frunzele de spanac şi mai ţinem pe foc 2 minute, cel mult.
Legumele le dam prin blender şi adăgăm în supă o ceaşcă cu smântână.
Între timp facem ochiurile româneşti după care le punem în supa cremă.
Pentru a face ochiuri româneşti trebuie să punem intr-o cratiţă cu apă vreo 4-5 linguri cu oţet. Când apa a dat în clocot spargem ouăle şi le turnăm pe rând cu grijă şi in locuri diferit ca să nu se lipească între ele. Se lasă la fiert vreo 3 minute după care se scot czu paleta de spumă.
Supa o putem consuma împreună cu câteva crutoane.