Pentru această supă cremă de urzici avem nevoie de următoarele ingrediente:
1lingură ulei de măsline
o ceapă tocată
1 morcov , mărunțit
un praz, spălat și tăiat fin
un cartof făinos, curățat și tăiat felii subțiri
1l de stock (supă) de legume
400g de urzici, spălate bine și alese
50 ml de smântână fermentată
Încălzim uleiul într-o cratiță la foc mediu. Adăugăm ceapa, morcovul, prazul și cartoful pe care le călim cam 10 minute până ce legumele încep să se înmoaie. Adăugăm litrul de supă de legume și mai fierbem timp de 10-15 minute până când cartodii s-au inmuiat de tot.
Adăugăm urzicile și mai fierbem la foc mic 1 minut, adăugăm smântâna și pasăm totul cu blenderul. Sezonăm supa cu sare și piper după gust.
Supa de urzici se servește cu un plus de ulei de măsline deasupra.
P.S. Pentru cei care țin post pot renunța la smântână.