Jurnalul.ro Timp liber Culinar Supă-cremă de praz caramelizat cu bacon

Supă-cremă de praz caramelizat cu bacon

de Andreea Tiron    |   

Pentru noi a fost o surpriză foarte plăcută această supă-cremă de praz caramelizat cu bacon.

Potrivit cumvaplace.ro, se face ușor și este foarte gustoasă și sățioasă.

INGREDIENTE

  • 6 fire de praz

  • 1 folie cu bacon feliat

  • 1 capățână de usturoi

  • 2 linguri rase de zahăr

  • 1 l de supă stoc de legume (sau apă)

  • 2 linguri de ulei de floarea-soarelui

  • 5 linguri de vin alb (opțional)

  • 200 g smântână

  • 50 g unt

  • Fulgi de chili (opțional)

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Puneți feliile de bacon, desprinse cu grijă unele de altele, să nu se rupă, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați apoi în cuptorul bine încins și coaceți aproximativ 7-10 minute, până ce feliile de bacon au devenit rumene și crocante.
  • Gătiți usturoiul în untul topit. Nu mai mult de 2-3 minute, apoi puneți deasupra prazul feliat, sare, piper și puțin chili, dacă vă place. Țineți pe foc 15-20 de minute.
  • După ce prazul a început să se rumenească, puneți zahărul și mai țineți pe foc doar cât să se topească granulele.
  • Apoi puneți vinul. Dacă vor mânca și copiii, săriți pe acest pas. Dacă nu, și alegeți să-l folosiți, vinul va îmbogăți gustul și aroma supei.
  • După ce și vinul a fiert 1-2 minute, cât să se evapore alcoolul, turnați supa stoc și aduceți la temperatura de fierbere.
  • Turnați smântâna și pasați supa cu mixerul vertical.
  • După ce puneți supa-cremă în farfurii, adăugați un praf de piper și fâșii de bacon crocant. Delicios e puțin spus!

REȚETĂ VIDEO

Subiecte în articol: praz caramelizat Supă-cremă bacon
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri