Jurnalul.ro Sport Swiatek își păstrează titlul la Openul Italiei cu a 28-a victorie consecutivă

Swiatek își păstrează titlul la Openul Italiei cu a 28-a victorie consecutivă

Iga Swiatek, numărul unu mondial, și-a păstrat titlul la Openul Italiei, după ce a învins-o pe Ons Jabeur cu 6-2, 6-2, duminică, la Roma, cucerind al cincelea trofeu WTA consecutiv și câștigând al 28-lea meci la rând.

După ce a obținut în mod categoric titlurile de la Doha, Indian Wells și Miami, Swiatek a câștigat acum toate turneele WTA 1000 pe care le-a disputat în acest sezon și va fi favorită să își adauge în vitrină și trofeul de la Roland Garros 2020, care va începe săptămâna viitoare.

Swiatek a depășit-o pe Jabeur, întrerupând seria de 11 victorii consecutive ale tunisiencei, care a început în cursa pentru titlu de la Madrid.

„Astăzi voi sărbători cu mult tiramisu, fără regrete", a declarat poloneza Swiatek, care s-a prăbușit pe zgura roșie de la Foro Italico și a izbucnit în lacrimi după ce și-a asigurat titlul.

În prima întâlnire dintre cele două pe zgură, Swiatek s-a impus fără emoții în fața lui Jabeur, numărul șapte mondial, care nu a putut face față forței și mobilității lui Swiatek.

Pentru câștigarea trofeului de la Roma, lidera mondială va fi recompensată cu 332.260 euro și 900 puncte WTA.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: tenis
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri