Jurnalul.ro Ştiri Justitie Teamnet-ul lui Ghiţă a cerut intrarea în insolvenţă

Teamnet-ul lui Ghiţă a cerut intrarea în insolvenţă

de Cristian Anton    |   

Teamnet International, firmă înfiinţată şi deţinută de fugarul Sebastian Ghiţă până în 2012, a depus cererea de deschidere a procedurii de insolvenţă la Tribunalul Prahova. Coincidenţă sau nu, insolvenţa Teamnet vine în contextul anunţului potrivit căruia România va renunţa la cardul de sănătate, al cărui sistem, cu probleme perpetue de funcţionare, este întreţinut de compania lui Ghiţă.  

„Societatea Teamnet International S.A. a depus astăzi, 20 martie 2017, cererea de deschidere a procedurii insolvenţei la Tribunalul Prahova. În acest moment, lucrăm la un proces de reorganizare şi redefinire a modului intern de lucru. Am luat această decizie la nivelul Board-ului Director pentru a ne susţine mai departe ca business şi pentru a ne onora angajamentele faţă de angajaţi, clienţi, parteneri şi furnizori. În perioada imediat următoare, ne vom concentra pe reducerea costurilor operaţionale şi optimizarea proceselor interne, menţinând în acelaşi timp competenţele existente în cadrul companiei. Totodată, vom asigura continuitate în dezvoltarea, implementarea şi mentenanţa sistemelor de care suntem responsabili atât în România, cât şi în alte ţări unde Teamnet îşi desfăşoară activitatea”, a declarat Bogdan Nedelcu, Deputy CEO Teamnet Group.

Pe 1 martie, directorul Teamnet International, Bogdan Padiu, şi administratorul Asesoft International, Cristian Anastasescu, au fost puşi sub control judiciar în noul dosar care îl vizează pe Sebastian Ghiţă, acuzat că a cerut peste 5 milioane de lei unor firme IT pentru contracte ai căror beneficiari au fost, între alţii, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Transelectrica.

Anunţul insolvenţei Teamnet vine într-un context foarte interesant. Un proiect de lege elaborat de Ministerul Afacerilor Interne prevede desfiinţarea cardului de sănătate, un eşec de proporţii al sistemului. Cardul este aproape inutilizabil din cauza problemelor de soft, iar firma care se ocupă de mentenanţa software la CEAS- Sistemul Informatic pentru Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate, este chiar Teamnet.

Cand dispare cardul de sănătate

Teamnet asigură şi mentenanţa hardware la Platforma Informatică din Asigurările de Sănătate (PIAS), cele două contracte având o valoare de cinci milioane de euro. Potrivit MAI, cărţile de identitate vor fi schimbate cu cărţi electronice, care pot fi eliberate de la naştere, la solicitarea părinţilor, acestea urmând să aibă valabilitate doi ani, patru ani sau zece ani, în funcţie de vârsta titularului. Pe cartea electronică de identitate vor fi datele titularului care sunt şi acum în actul de identitate, precum şi date biometrice, respectiv imaginea facială şi amprentele de la două degete. După introducerea cărţii electronice de identitate nu va mai fi folosit cardul de sănătate.

 

Perseverenţa infracţională a lui Sebastian Ghiţă este unul din motivele pentru care judecătorii au decis arestarea lui, în lipsă. Şpăgile sale de zeci de milioane de euro i-au adus contracte la stat aproape imposibil de cuantificat, de ordinul sutelor de milioane de euro

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri