Jurnalul.ro Cultură Teatru TEATRU CONTEMPORAN, COMEDII DULCI-AMARE ȘI SPECTACOLE–MANIFEST ÎN STAGIUNEA DE TEATRU DE LA ARCUB

TEATRU CONTEMPORAN, COMEDII DULCI-AMARE ȘI SPECTACOLE–MANIFEST ÎN STAGIUNEA DE TEATRU DE LA ARCUB

de Magdalena Popa Buluc    |   

De la texte provocatoare, la piese multipremiate, proiecte cu mesaj social sau dramaturgie contemporană europeană, stagiunea de teatru de la ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București prezintă în perioada septembrie - decembrie 2024 o nouă serie de spectacole marca ARCUB sau realizate în parteneriat cu Asociația Arte dell’ Anima și Compania de teatru independent RESPIRO Comp.

 Stagiunea teatrală de la ARCUB se deschide luni, 16 septembrie, ora 19:00, cu premiera spectacolului „Showcase”, o producție din cadrul proiectului Let’s Laugh”, inițiat de Asociația Arte dell’Anima. Montarea prezintă iubitorilor de teatru o poveste dramatică în care adevărul și ficțiunea se îmbină, iar succesiunea de monologuri este transpusă, cu ironie, în exerciții de sinceritate și emoție. Coordonat regizoral de Radu Iacoban, cu o distribuție formată din: Réka Kovács, Daniel Popa, Daria Pentelie, Tiberiu Hărșan, Cezara Petredeanu, Una Toma, spectacolul promite publicului o experiență teatrală puternică, menită să provoace râsul, dar și reflecția. O a doua reprezentație a aceluiași spectacolul va avea loc în data de 7 octombrie, ora 19:00, la Sala Mare.

 Sâmbătă21 septembrie, revine la Sala Mare ARCUB spectacolul „Respiro – Vacanță pe acoperiș”, o producţie a companiei de teatru indepedent RESPIRO Comp, care propune un roller-coaster de emoții și răsturnări neașteptate de situații, o poveste despre autocunoaștere, despre puterea de a merge mai departe și despre speranță. Cu o distribuție formată din: Ada Navrot, Ioana Abur, Laura Vasiliu, Dorin Enache și Cătălina Nichitin, montarea cucerește publicul prin alchimia dintre forță și sensibilitate, creând pe scenă o energie captivantă. Inspirat de textul dramatic „Matilda și groparii” al Stelei Giurgeanu şi regizat de Corina Dragomir, spectacolul este o comedie dulce-amară, care aduce emoţie și încurajează la o meditație pe tema violenței în familie.

Actorii Mihai Baranga, Luminiţa Erga, Cristi Toma, Silviu Biriş, Vlad Lință, Natalia Dragomir, Mona Dobrişan, alături de două artiste ale scenei lirice româneşti – soprana Arlinda Morava şi mezzo-soprana Adriana Alexandru, se întorc pe scena de la ARCUB, duminică29 septembrie, ora 16:00, cu o nouă reprezentaţie „Cheful suprem”, regizată de Beatrice Rancea. Spectacolul este o comedie efervescentă, cu reverberaţii amare, portretizând satiric o adunătură de parveniți, ce se prezintă a face parte din „lumea bună”.

Programul stagiunii de teatru de la ARCUB este completat de cea mai recentă producție „Bazinul de nord” de Rajiv Joseph, creată de Alexandru Mâzgăreanu, unul dintre cei mai premiați regizori de teatru. Prezentat în premieră pe 19 aprilie 2024 la Sala Mare ARCUB, spectacolul, sub aparența unui thriller, pune în lumină idei și emoții, confruntări și sentimente, pe teme actuale legate de rasă, religie, bogăție și putere. Cu o distribuţie foarte apreciată, formată din binecunoscutul actor Șerban Pavlu și tânărul Vlad Lință, spectacolul vorbește despre corectitudinea politică, despre moralitate și vină.

LUNI, 16 SEPTEMBRIE ȘI 7 OCTOMBRIE | ORA 19:00 | SALA MARE – ARCUB

            SHOWCASE – creație colectivă

Cu: Réka Kovács, Daniel Popa, Daria Pentelie, Tiberiu Hărșan, Cezara Petredeanu, Una Toma

Text și Regie: Radu Iacoban

Asistent Regie: Mihai Băltescu

Compozitor: Aida Šošić

Scenograf: Tudor Prodan

Coregraf: Ruxandra Bobleagă

Light Design: Nichita Teodorescu

Sound Design: Alexandru Bibere

Durata spectacolului: 1 oră și 30 minute (fără pauză)

 

            SÂMBĂTĂ, 21 SEPTEMBRIE | ORA 19:00 | SALA MARE – ARCUB

RESPIRO – Vacanță pe acoperiș, adaptare după „Matilda și groparii” de Stela Giurgeanu

Cu: Ada Navrot, Ioana Abur, Laura Vasiliu, Dorin Enache, Cătălina Nichitin

Regia: Corina Dragomir

Scenografia: Ileana Zirra

Durata spectacolului: 1 oră și 50 minute (fără pauză)

 

            DUMINICĂ, 29 SEPTEMBRIE | ORA 16:00 | SALA MARE – ARCUB

            CHEFUL SUPREM de Tudor Mușatescu

Cu: Arlinda Morava, Mihai Baranga, Cristi Toma, Luminița Erga, Silviu Biriș, Adriana Alexandru, Vlad Lință, Natalia Dragomir, Mona Dobrișan. În rolul cățelului Pufi: Don Vito.

Regie, light design și mișcare scenică: Beatrice Rancea

Scenografie: Maria Miu

Asistent regie: Dan Popa

Durata spectacolului: 1 oră și 20 minute (fără pauză)

 

DUMINICĂ, 6 OCTOMBRIE | ORA 19:00 | SALA MARE – ARCUB

            BAZINUL DE NORD de Rajiv Joseph

Cu: Șerban Pavlu, Vlad Lință

Regie și light design: Alexandru Mâzgăreanu

Traducerea: Elena Morar

Scenografie: Alexandra Boerescu

Muzică originală: Alexandru Suciu

Durata spectacolului: 1 oră și 40 minute (fără pauză)

Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 14 ani!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri