Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tinerii români nu știu în ce să-și investească banii

Tinerii români nu știu în ce să-și investească banii

de Giulia Anghel    |   

Tinerilor români Millenials le face plăcere să își gestioneze singuri finanțele, dar își fac griji cu privire la viitor și consideră că este dificil să strângă bani. Aceștia preferă să-și păstreze economiile în conturi și în numerar, în detrimentul investițiilor în acțiuni, obligațiuni și fonduri mutuale, potrivit studiului Millenial Money Report, realizat de Revolut.

Circa 47,57% dintre tinerii între 18 și 38 de ani economisesc în mod constant, în timp ce 17,11% nu reușesc să pună deloc bani deoparte. Deși majoritatea dintre ei, respectiv 70%, sunt dornici să-și asigure viitorul din punct de vedere financiar, aproximativ 61,45% sunt îngrijorați și consideră că este dificil că facă economii în mod constant, arat[ studiul Revolut publicat ieri.

Aproape 48% își țin banii în numerar și la bancă și doar 6% îi investesc pe bursă. În schimb, 59% sunt interesați să aibă propria casă, deși acesta este un lux pentru mulți dintre ei, întrucât peste jumătate, respectiv 60%, nu reușesc să acceseze un credit ipotecar.

Cei mai mulți economisesc pentru vacanțe - 38,26%, cumpărarea unei locuințe – 22,27% și pentru situații neprevăzute – 10,67%. Doar 6% dintre românii tineri strâng bani pentru o mașină ori pentru achiziționarea de dispozitive electronice. Însă foarte puțini se gândesc la viitorul propriilor copii, doar 5,68% pun lunar bani într-un cont în acest scop.

Pe majoritatea tinerilor îi preocupă, în schimb, să economisească pentru pensie, 90,6% fiind preocupați de acest beneficiu, iar 71,4% ar prefera să primească de la angajatori mai multe informații și sfaturi pe această temă. Cu toate astea, doar 5% pun efectiv bani deoparte pentru pensie.

Economii/luna – România

Brașov- 108,69 euro

București – 89,25 euro

Iași – 86,59 euro

Cluj – 83,31 euro

 

 

 

Subiecte în articol: tineri Investitii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri