Jurnalul.ro Sport România găzduiește Campionatul European de Tir cu Arcul pentru Tineret 2024

România găzduiește Campionatul European de Tir cu Arcul pentru Tineret 2024

de Redacția Jurnalul    |   

Cu trei săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris 2024, România va fi gazda Campionatelor Europene de Tineret la tir cu arcul, cel mai important eveniment continental de tir cu arcul rezervat sportivilor cu vârste de până la 21 de ani.

Peste 450 de sportivi din 38 de țări de pe continent se vor înfrunta în Complexul Hipodrom din Ploiești.

Vor fi prezente toate ocupantele podiumului european de la ediția precedentă a Campionatului European, găzduit acum doi ani de Marea Britanie.

Alături de Turcia, campioana en-titre, Franța - finalista din 2022, medaliată cu argint, și Italia, ocupanta locului 3, din Europa s-au mai calificat echipele din Spania, Marea Britanie, Croația, Germania, România.

România are o reprezentantă la tir cu arcul, recent calificată, la Jocurile Olimpice de la Paris - Mădălina Amăistroaie, și a mai organizat evenimente sportive importante la această disciplină: Campionatul European de Tir cu Arcul pentru Tineret de la București (2016) sau Cupa Europeană de Tineret, desfășurată acum doi ani la Complexul Sportiv Național „Arcul de Triumf” din București.

Competiția, care beneficiază de sprijinul Agenției Naționale pentru Sport, este organizată de Federația Română de Tir cu Arcul, sub egida World Archery Europe, forul continental de resort, și va avea loc în perioada 08 - 13 iulie 2023, la Ploiești.

Evenimentul face parte din calendarul programului Ploiești Capitala Tineretului din România 2024.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: tir cu arcul romania
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri