Jurnalul.ro Timp liber Calatorii Top 5 sporturi nautice pe care trebuie să le încerci vara asta

Top 5 sporturi nautice pe care trebuie să le încerci vara asta

Dacă iubești mișcarea în aer liber, vara este momentul ideal în care să încerci un sport nautic, care îți va oferi experiențe de neuitat, o doză de adrenalină și multă distracție. Spre exemplu, vacanța la mare poate deveni memorabilă dacă ai suficient curaj să te urci pe un jetski. Vei căpăta dependență și îți vei dori să faci asta la ordinea zilei.

Partea bună este că în ultimii ani, infrastructura de sporturi nautice s-a extins și o serie de activități pot fi practicate pe lacurile din orașe ori din apropierea acestora. Iar cei care s-au îndrăgostit iremediabil de un sport anume îl pot practica, de fapt, pe orice apă, cu condiția să aibă echipamente specifice și, bineînțeles, experiența necesară.

 

Iată top 5 sporturi nautice pe care trebuie să le încerci vara asta:

 

Jetski

 

Cunoscut și ca „scuter de apă”, jetskiul este o ambarcațiune folosită, în general, în scopuri recreative, însă este utilizată și de salvamari în misiunile lor, având o viteză de deplasare destul de mare, în funcție de model. Spre deosebire de alte ambarcațiuni, pe un jetski se stă călare, nu în interior. Jetskiul este unul dintre cele mai populare sporturi nautice din orice destinație turistică de vară și este sigur, atâta vreme cât folosești un echipament de protecție care include vesta de salvare, un costum de neopren și ochelari speciali pentru sporturi nautice.

 

Kitesurfing

 

Este un sport care a devenit extrem de popular în ultimii ani, destul de solicitant și pentru care ai nevoie de o instruire prealabilă, însă senzațiile pe care ți le oferă sunt unice. Dacă ești o persoană obișnuită cu diverse activități fizice, atunci te vei descurca și cu kitesurfingul fără probleme și vei vedea că experiența este absolut senzațională. Pentru kitesurfing ai nevoie de o placă de surfing și de un zmeu special care te va ajuta să te deplasezi. Viteza este influențată de forța vântului și ca să menții controlul este necesar să urmezi câteva ședințe de instruire cu un antrenor.

 

Bodyboarding

 

Bodyboardingul pare simplu, dar în realitate îți antrenează toți mușchii și este o activitate fizică extraordinară pentru cei care vor să se mențină în formă. La bodyboarding vei sta întins pe o placă specială și vei încerca să faci față valurilor din această poziție, în timp ce ele te vor duce către țărm. Este mai simplu de practicat decât alte sporturi nautice, nefiind necesare abilități speciale, dar îți oferă ocazia de a te bucura la maximum de mare.

 

Jetboard

 

Jetboardul este, de fapt, o placă de surf motorizată care în primă fază a fost utilizată de surferi pentru a ieși din valurile mari. Dar acum este un gadget la modă în rândul iubitorilor de sporturi acvatice care își doresc senzații tari, pline de adrenalină. Poate atinge o viteză de 70 km/h, motiv pentru care casca de protecţie şi vesta de salvare sunt obligatorii.

 

Snorkeling

 

Este poate cel mai popular sport de apă, care poate fi practicat cu succes, fără a avea vreo abilitate specială. Trebuie doar să știi să înoți și să-ți reglezi respirația în tandem cu masca de snorkeling, potrivit Medium. Acest sport îți oferă ocazia de a explora fascinanta lume subacvatică și în mod cert îți va face vacanța mult mai frumoasă.

 

Foto: Pexels

 

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri