Jurnalul.ro Ştiri Externe Toţi locuitorii din Puerto Rico au rămas fără electricitate

Toţi locuitorii din Puerto Rico au rămas fără electricitate

Puerto Rico a rămas fără electricitate după ce vânturile puternice şi inundaţiile aduse Uraganul Maria au doborât reţele de energie teritoriale ale Statelor Unite ale Americii, potrivit oficialilor, scrie The Guardian.

Maria, care a retrogradat la categoria 3, cu vânturi de 185 km/h, se află în prezent în Republica Dominicană şi este aşteptată în Insulele Turks şi Caicos joi. Uraganul a trecut prin Dominica, Guadeloupe şi prin teritoriul american al St Croix, unde Donald Trump a declarat că este un dezastru major.

“Odată ce vom putea să ieşim afară, vom găsi insula noastră distrusă”, a averizat directorul de gestionare al urgenţelor din Puerto Rico, Abner Gomez. “Informaţiile pe care le-am primit nu sunt încurajatoare”.

Furtuna a ajuns la ţărm miercuri dimineaţă cu vânturi de 250 km/h. Acoperişurile au fost zburate de pe clădiri, iar uşile au zburat din balamale.

Guvernatorul din Puerto Rico, Ricardo Rossello, a ordonat stare de asediu în fiecare seară până sâmbătă, de la ora 18:00 la ora 06:00, afirmând că este o mişcare esenţială pentru menţinerea ordinii. “Rămâneţi în locuri sigure”, a spus Rosello.

Inundaţiile au afectat capitala, San Juan, iar nivelul râurilor este foarte ridicat în Puerto Rico, unde a fost dată o avertizare privind inundaţiile. Primarul oraşului Catano, Felix Delgado, a declarat că 80% dintre cele 454 de case au fost distruse. “Vor trece luni şi luni şi luni şi luni până ne vom reveni”, a spus acesta.

Un specialist de la Centrul Naţional pentru Uragane, Mike Brennan, a afirmat că Maria va rămâne “un major şi foarte periculos uragan” pentru următoarele zile, iar ploile vor fi o problemă chiar şi după ce ochiul uraganului va trece de insulă.

Oficiali federali au declarat că toţi locuitorii din Puerto Rico au rămas fără energie electrică începând de miercuri după-amiază.

Subiecte în articol: Puerto Rico uraganul maria
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri