Potrivit acestuia, pirotehniştii au folosit peste 10 kilograme de explozibil pentru a disloca stânca, iar din ultimele verificări s-a stabilit că este nevoie de încă o intervenţie pentru a elimina pericolul prăbuşirii unei alte porţiuni de stâncă.
'Pentru ca totul să se facă în siguranţă, echipele de intervenţie au evacuat zona pe o rază de 500 de metri, însemnând peste 5 case şi cabane, şi au interzis circulaţia rutieră în zonă. Pentru efectuarea celei de-a doua intervenţii pirotehniştii au solicitat încă 10 kilograme de trotil, care urmează să sosească. Începând de dimineaţă, echipele de intervenţie au dislocat peste 80 de tone de stâncă', a precizat plt. maj. Andrei Claudiu.
Prefectul judeţului Mureş, Lucian Goga, a declarat marţi că alunecarea de teren care s-a produs în zona satului Neagra a fost atât de puternică încât a dislocat inclusiv plasa de siguranţă montată pe întreg versantul şi că la faţa locului intervin peste 30 de angajaţi ai ISU Mureş şi ai CNADNR.
Întrucât DN 15/E578 traversează Defileul Topliţa-Deda, o zonă mărginită de stânci, pe de o parte, şi de râul Mureş, pe de altă parte, şi nu există rută ocolitoare în imediata apropiere, singurele rute disponibile sunt la distanţe apreciabile: Gheorgheni-Bucin-Sovata-Bălăuşeri, Topliţa-Borsec-Târgu Neamţ sau Reghin-Bistriţa-Pasul Tihuţa-Vatra Dornei.