Jurnalul.ro Ştiri Externe Tragedie în munții Alpi! Mai mulți schiori au murit, după ce au fost înghiţiţi de o avalanşă!

Tragedie în munții Alpi! Mai mulți schiori au murit, după ce au fost înghiţiţi de o avalanşă!

Patru schiori au murit în Alpii francezi după ce au fost prinşi de o avalanşă iar ghidul lor a fost reţinut de poliţie pentru că ar fi pus grupul în pericol, informează The Guardian.O altă persoană a fost rănită şi spitalizată, în timp ce ghidul a scăpat nevătămat. Incidentul a avut loc în apropierea staţiunii Entraunes în parcul naţional Mercantour, în apropierea graniţei cu Italia.

Ghidul a fost reţinut de poliţie vineri seara iar autorităţile au declanşat o anchetă pentru omor prin imprudenţă, conform procurorului Jean-Michel Pretre din Nice.

Pretre a declarat că schiorii „erau experimentaţi” şi că ghidul care îi însoţea cunoştea zona.

„Şi-au asumat un risc. A fost rezonabil să facă acest lucru? Acesta este subiectul anchetei”, a spus Pretre.

Grupul, din care făceau parte trei femei şi doi bărbaţi, toţi francezi, precum şi ghidul, au fost prinşi de o avalanşă dublă pe o pantă din partea de jos a văii.

 

Ghidul a reuşit să scape şi să îi caute pe ceilalţi care erau echipaţi cu dispozitive de localizare, găsind-o pe cealaltă supravieţuitoare.

Investigaţia va urmări să afle şi dacă avalanşa a fost naturală sau cauzată de schiori.

„Aceste zone sunt foarte populare pentru schiori pentru că sunt frumoase şi sălbatice”, a spus Christophe Ollivier, un oficial local. Schiorii stăteau la o pensiune în Estenc şi au început călătoria alături de ghid în jurul orei locale 10:00.

Din cauza căderilor masive de zăpadă din ultimele zile, riscul de avalanşă în regiune este foarte ridicat, fiind în prezent la nivelul patru din cinci, conform Meteo France

Subiecte în articol: schiori morti muntii alpi avalansa
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri