Andra are 26 ani și a făcut prima injecție la buze când avea doar 18 ani. Apoi a repetat procedura în fiecare an.
"Am început să îmi fac de la vârsta de 18 ani. Când o să apară mai multe imperfecțiuni o să apelez la mai multe proceduri, ca să par mult mai tânără. În momentul de față pot să spun că sunt puțin dependentă pentru că am o stare de anxietate și nu mă simt bine cu mine. La final de lună o să am programare să îmi pun un mililitru de acid hialuronic în buze", povestește tânăra.
Andra se teme că în câţiva ani ar putea ajunge la bisturiu pentru a corecta efectele lăsate de injecţiile repetate.
"Se întâmplă frecvent să injectăm toxină botulinică și să cadă pleoapele. Este o reacție care trebuie reversată. Acidul hialuronic rămâne în țesut și dă o reacție tip fibros în timp", explică Amalia Anghel, medic dermatolog.
Botox și acid hialuronic, un trend dăunător
Medicii din Marea Britanie au constatat că tot mai multe femei între 30 şi 40 de ani se gândesc că vor ajunge pe masa de operaţie în mai puţin de 10 ani din cauza botoxului şi a acidului hialuronic pus de la vârste fragede.
"Au o laxitate cutanată mare, un exces de piele. Au acumulare a țesutului adipos în zona inferioară a pielii. Faceliftul înlătuăa excesul de piele și repoziționează musculatura pielii", spune Alina Mîtcan, medic chirurg plastician.
Uneori este nevoie de mai multe intervenţii chirurgicale pentru a corecta zonele unde a fost injectat botox sau acid hialuronic un timp îndelungat.
Tot mai multe tinere recurg la intervenții minim invazive pentru a-și corecta ceea ce ele consideră defecte. Încep cu doar câțiva mililitri, apoi nu se mai pot opri.
Imaginea și stima de sine a tinerilor este grav afectată de trendurile și standardele de frumusețe impuse pe rețelele de socializare.
"O viaţă de vis, un trup de vis, un chip de vis. Şi în felul acesta pleacă de la un stimul mic, crezând că îşi aduce o mică îmbunătăţire, după care îşi creează o anumită dependenţă din dorinţa de a atrage în permanenţă atenţia. Nici 1% dintre ele nu se raportează la un bărbat anume în momentul în care îşi fac tratamentele respective", precizează Constantin Cornea, psiholog.
Tinere mutilate de medici
În luna martie 2024, esteticianul supranumit "medicul vedetelor" este cercetat după ce pe numele lui au fost înregistrate zeci de acuzaţii.
"Domnul doctor a zis că este ceva normal. Mi-au rămas nişte cicatrici enorme", a povestit o victimă a esteticianului.
Pentru astfel de intervenţii tinerele plăteau mii de euro, transmite observatornews.ro.